Ghiduri și Sfaturi

Utilaje mică mecanizare – Calitate germană!

Cu o experiență de peste 10 ani , LUMAG dezvoltă și promovează mașini și echipamente de construcție de înaltă calitate, cu aplicații atât în zona profesională cât și cea hobby. Produsele LUMAG sunt fabricate în conformitate cu criterii stricte de calitate și proiectare. Mașinile echipate cu un motor puternic și fiabil, ce garantează o durată lungă de viață.

Gama nostră variată de produse pentru mică mecanizare te va ajuta să găsești utilajul potrivit pentru tine și proiectele tale:

LUMAG Spare parts | BartsParts - Your source for spare parts
 1. Maiuri compactoare
 2. Plăci compactoare
 3. Cilindru vibrant
 4. Mașini de șlefuit beton
 5. Rigle vibrante
 6. Vibratoare de beton
 7. Mașini de tăiat beton/piatră
 8. Mașini de săpat șanțuri
 9. Mașini de frezat rădăcini
 10. Foreze de pământ
 11. Mașini de tăiat/despicat lemne
 12. Tocătoare de crengi/frunze
 13. Mini dumpere
 14. Mașini de măturat
 15. Mașină multifuncținală

1. Maiul compactor este un utilaj robust, acționat de un motor pe benzină ce ajută la compactarea nisipului sau pământului, pregătorea fundațiilor, șanțurilor sau canalelor. Acesta funcționează prin lovirea repetată a solului, cu o viteză constantă și de la o înălțime fixă. Maiurile compactoare sunt echipate cu roți pentru a facilita transportul. Frecvența loviturilor și puterea de compactare sunt criterii esențiale în alegerea mailului potrivit pentru proiectul tău.


2. Placa compactoare este utilizată pe șantier pentru compactarea ușoară de pământ, nisip, pietriș și pavele din beton. Plăcile compactoare pot fi unidirecționale, reversibile sau cu rezervor de apă. Plăcile reversibile sunt recomandate pentru suprafețe mari și au un grad de manevrabilitate mai mare. Plăcile dotate cu rezervor de apă sunt necesare la compactarea suprafețelor prăfuite și în lucrări de asfaltare. Distribuția apei în față sau sub placă se realizează prin intermediul unui tub dotat cu duze.


3. Cilinidrul vibrant este un echipament destinat reparațiilor în domeniul construcțiilor, pentru compactarea drumurilor, grădinilor sau a pavajelor. De asemenea, datorită unei părții inferioare poziționate pe lateralul utilajului este posibilă compactarea bordurilor sau a pereților. Cilindrul compactor este echipat cu rezervor de apă pentru irigări constante în lucrările de acoperire.


4. Mașinile de șlefuit beton sunt recomandate pentru lucrări de finisare a betonului, a podelelor industriale sau a vopselelor speciale. Sunt echipate cu mâner pentru o ghidare ușoară și inel rotativ ce permite deplasarea ușoară în jurul suporturilor și țevilor, precum și netezirea betonului de lângă pereți. Acest lucru duce la eficientizarea muncii.


5. Rigla vibrantă este un echipament utilizat pentru compactarea, nivelarea și netezirea precisă a diferitelor tipuri de beton. Rigla este echipată cu un motor puternic, pe benzină în 4 timpi și are o greutate de operare de 20 kg. Mânerele izolate reduc vibrațiile asigură o ghidare corectă a riglei vibrante. 


6. Vibratorul de beton este conceput pentru compactea betonului prospăt, prin vibrații, elimină aerul și asigură rezistență betonului la condiții extreme (îngheț, caniculă). Utilizat în activități de construcții este recomandat pentru execuția lucrărilor de fundații sau pereți.

De asemenea, modelele LFR40 și LFR15E pot fi utilizate și cu pompă 5SP50 pentru pomparea apei curate și a apei murdare din rezervoare, guri de vizitare sau gropi și apa provenită din inundații.


7. Mașinile de tăiat beton/piatră sunt recomandate pentru lucrări pe șantier, în ateliere sau pentru lucrări de asamblare. Echipamente utilizate pentru tăierea materialelor precum gresie, granit, marmură, piatră naturală și bloc de beton. Fierăstrăul circular cu masă oferă stabilitate și confort în timpul lucrului, datorită picioarelor pătrate și solide. Modelele BKS500230PRO și  BKS500400PRO sunt echipate cu opțiunea de asiprare sub masa de lucru.

Mașină de tăiat beton 65cc

Mașina de tăiat beton este utilizată pentru tăierea plăcilor de pavaj, zidărie, cărămizi, a pieselor din beton armat și a bordurilor. Permite atât tăiere umedă, cât și tăierea uscată. Este un echipament versatil, cu o greutate redusă ceea ce îi conferă o utilizare confortabilă în timpul tăierii.


8. Mașinile de săpat șanțuri sunt recomandate pentru săparea șanțurilor pentru canalizare, sisteme irigare sau instalarea cablurilor. Echipate cu motoare puternice, lanțuri cu dimensiunea dinților interschimbabilă și șurub de transport ce ajută la transportarea pământului din șanț, mașinile de săpat sunt ideale în domeniul construcțiilor.


9. Mașina de frezat rădăcini este recomandată pentru tăierea arbuștilor și a rădăcinilor cu o înălțime de 600 mm și o adâncime de 250 mm. Acest utilaj este recomandat pentru curățarea suprafețelor, înainte de a efectua lucrări de construcții.


10. Foreza de pământ este un utilaj potrivit pentru săparea gropilor pentru stâlpi sau pergole, excavarea  găurilor pentru puțuri, pentru plantarea copaciilor și a arbuștilor. Motoburghiele sunt echipate cu motoare puternice, pe benzină și sistem de control al vitezei. Foreza EB520GSET se livrează cu 3 burghie cu diametrul de 100, 150 și 200 mm.


11.  Mașini de tăiat/despicat lemne sunt concepute pentru tăierea și prelucrarea lemnului rapid și ușor. Despicătorul de bușteni este echipamentul ideal pentru persoanele care folosesc lemn pentru a se încălzi, deoarece nu mai este nevoie să spargă lemne. Despicătoarele verticale sau orizontale sunt dotate cu motoare electrice sau prize PTO (prize de forță pentru atașarea la tractor).


12.  Tocătoare de crengi/frunze sunt utile în curățarea grădinilor și spațiilor verzi. Tocătorul ajută la îndepărtarea unei cantități mari de frunze și crengi pe care le transformă într-un compozit foarte mărunt, care poate fi utilizat ca îngrăsământ. Electrice sau pe benzină tocătoarele Lumag te ajută în curățenia de primăvară.


13. Mini dumpere sunt echipamente utilizate pentru a transporta diferite materiale pe suprafețe cu pietriș, alunecoase sau murdare. Designul special permite trecerea mini dumperului prin spații înguste. Mini dumperele cu șenile sunt recomandate pe terenuri accidentate și suprafețe cu denivelări, în timp ce mini dumperele cu roți sunt mai practice pe suprafețe înguste, terenuri alunecoase sau murdare. Pentru lucrări în zone rezidențiale, spații interioare, grădinițe sau spitale mini dumperele cu acumulator sunt ideale, deoarce nu produc zgomot și sunt eco-friendly.


14. Mașinile de măturat sunt recomandate pentru  pentru suprafețe mari ce trebuie să fie curățate des și în timp util: căi de acces, parcare sau alte spații. Acestea mătură cu ușurință frunzele umede și uscate, hârtia, pietrele și murdăria fină. Utilizate în industie pot curăța orice tip de suprafață de la asfalt, beton, pietre compozite până la gresie. 


15.   Mașina multifuncțională cu acumulatori se poate transforma ușor din roabă în freză de zăpadă. Roaba poate fi utilizată, atât în interior, cât și în exterior pentru transportarea diferitelor tipuri de materiale, iar freza de zăpada este potrivită pentru curățarea aleilor, trotuarelor și a parcărilor. Este echipată cu reflectoare LED ce permit o vizibilitate bună și pe  timp de seară.


Utilajele de mică mecanizare sunt echipamente utilizate preponderent pe șantier, în domeniul construcțiilor sau în ateliere, dar și de persoane care realizează proiecte casnice. Alege din gama noastră utilajele care se potrivesc proiectelor tale!

Ai nevoie de consultanță din partea noastră? Contactează-ne pe e-mail sau telefonic – – > https://www.smartquality.ro/contact-pg5.htm
Related Articles

Back to top button