Stiri

Vanatorii de comori industriale

Fabricile abondane, acesti giganti naufragiati in praf, pot ascunde adevarate comori.

Compania Blom & Blom , fondata de fratii Kamiel and Martijn Blom “recupereaza “ corpuri de iluminat din fabricile inchise, daruindu-le un suflu nou. Fratii Blom au lucrat in Amsterdam si Berlin unde au “reinviat” lampile gasite, pe care apoi le-au revandut restaurantelor/ barurilor si chiar caselor particulare.

Majoritatea fabricilor pe care acestia le-au vanat sunt din perioada celui de-al doilea Razboi Mondial. O parte din fabricile din Germania de Est au fost preluate de uniunea sovietica, dar cea mai mare majoritate s-au inchis la caderea Zidului Berlinului.

Totul a inceput cu explorarea vechilor constructii doar pentru amuzament. “Cand ajungeam intr-o fabrica sau amplasament militar abandonat, eram intotdeauna sfasiati intre doua sentimente contradictorii:

pe de o parte ne coplesea acea atmosfera autentica, fascinanta a locatiilor, pe de alta parte ne frustra ideea ca toate aceste comori industriale vor ajunge in cele din urma la gunoi.”

Fratii Blom au reusit sa creeze o simbioza intre atmosfera secolului trecut si directiile moderne ”sunt deseori facute strict pentru uzul industrial si torusi sunt atat de sofisticate…”.

La achizitie fiecare lampa este insotita de un pasaport care ii prezinta povestea.

sursa
Related Articles

Back to top button