Stiri

O noua sala polivalenta: unde, cat si cand?

sursa poza

Primăria Municipiului Bucureşti va primi de la Guvern terenul din Parcul Naţional necesar construirii Sălii Polivalente, în urma unei decizii luate în Consiliul General săptămîna aceasta. Pentru viitoarea Sală Polivalentă au fost deja realizate Studiul de fezabilitate şi nota de fundamentare, fiind stabilită şi arhitectura sălii, conform b365.ro.

Municipalitatea bucureşteană va solicita Guvernului să emită o hotărâre privind trecerea terenului de 52.358 de metri pătraţi în domeniul public al Capitalei.

Vezi aici localizarea exactă a terenului pe hartă

Sala ar urma să aibă 16.000 de locuri şi să fie folosită pentru concerte şi evenimente sportive.

Potrivit proiectului de hotărîre aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), municipalitatea are obligaţia de a construi sala din bugetul propriu, precum şi din alte surse, legal constituite. Construirea sălii va începe în termen de un an de la momentul transmiterii terenului, finalizarea obiectivului fiind prevăzută în termen de trei ani de la acelaşi moment.

„Municipiul Bucureşti va asigura gratuitatea pentru desfăşurarea de competiţii naţionale şi internaţionale desfăşurate de federaţiile sportive naţionale, cît şi pentru competiţiile naţionale pe ramuri de sport, organizate de către structurile sportive de drept public, în funcţie de un program anual stabilit de comun acord”, se mai precizează în hotărîre.

Gratuitatea folosirii spaţiilor sălii pentru antrenamente ale federaţiilor sportive naţionale şi structurilor sportive de drept public va fi asigurată „în măsura posibilităţilor”, potrivit proiectului.

Arhitectură extravagantă, cu acoperiş translucid

Arhitectura noii Săli este modernă, chiar extravagantă: pereţii exteriori prezintă o curbură neregulată spre exterior şi susţinuţi de numeroase coloane din beton armat, dispuse aleator, făcînd trimitere la forma unei „păduri desfrunzite” potrivit notei de fundamentare. Acoperişul sălii va fi, de fapt, un ecran translucid care „filtrează lumina acţionînd ca un parasolar, ascunde echipamentele tehnice destinate ventilării, răcirii si altor instalaţii necesare ale sălii si creează un invelis uniform, subliniind forma compactă a clădirii”, menţionează documentul oficial.

Sala va putea găzdui activităţi sportive precum: hochei, handbal, baschet, gimnastică, tenis de masă, box, sau activităţi culturale cum ar fi: congrese/conferinţe profesionale, concerte de scenă şi alte evenimente.

Sala ar urma să fie construită în Parcul Lia Manoliu, pe un teren oferit Primăriei din partea Ministerului Educaţei pe 12 septembrie 2012, teren care reprezintă „aproape tot Parcul Lia Manoliu”

Sorin Oprescu declara, pe 20 septembrie, că a văzut studiul de fezabilitate şi desenele făcute pentru construirea sălii polivalente pe Bulevardul Basarabiei, şi că în perioada următoare urmează să le supună dezbaterii publice. Studiul de fezabilitate şi desenele la care se referea Primarul General au fost realizate de o firmă specializată, contractată de CNI din fonduri proprii.

sursa




Related Articles

Back to top button