Proiecte și șantiere

Video: Demolare cu explozibil a fostei fabrici ELBA din Timisoara

Trei cladiri ale fostei fabrici Elba din Timisoara au fost pregatite, luni dupa-amiaza, pentru demolare. Din cele trei corpuri, doar unul a fost demolat in totalitate. Celelalte doua nu au cazut complet, asa ca urmeaza sa fie demolate prin alte procedee sau sa cada de la sine in urmatoarele ore.

Operatiunea a avut loc in dupa-amiaza zilei de luni, 27 noiembrie, in zona Garii de Nord din Timisoara. Trei cladiri au fost programate sa fie demolate prin explozie, dar doar una a fost doborata in totalitate la pamant, elemente din celelalte doua hale au ramas in picioare.

Chiar daca planul initial era ca demolarea sa fie facuta pe parcursul a doua zile (luni si marti), nu se va mai interveni pentru o noua demolare cu explozibil, deoarece este periculos. Structurile ramase in picioare vor fi demolate printr-un procedeu mecanic. S-ar putea ca elementele celor doua foste hale de producție de la Elba care au ramas in picioare sa cada singure.

Fosta fabrica Elba din Timisoara a fost scoasa la vanzare pentru 24 de milioane de euro si are o suprafata de 69.000 de metri patrati.

Sursa video: pagina de FB George Bufan Photography | Sursa articol: tion.ro

Afla primul ce investitii se vor anunta pe terenul fostei fabrici, sau descopera alte proiecte industriale anuntate in judetul tau aici.
Related Articles

Back to top button