Ghiduri și Sfaturi

8 sisteme de acoperiri conductive pentru pardoseli propuse de StoCretec pentru zonele ESD

Electricitatea statica este o sarcina electrica in repaus. Aceasta apare cel mai frecvent prin frecare si separare ulterioara. Frecarea genereaza caldura, care pune in miscare moleculele unui material. La separarea a doua materiale poate avea loc un transfer de electroni de la un material la altul.

Cantitatea de energie statica depinde de materialele care sunt supuse proceselor de frecare, de intensitatea frecarii si separarii precum si de umiditatea relativa a aerului. Plasticul obisnuit produce in general cea mai mare sarcina statica. Umiditatea redusa a aerului, care se inregistreaza frecvent pe timp de iarna, favorizeaza de asemenea acumularea unor sarcini electrostatice enorme.

Zonele ESD – ElectroStatic Discharge = zone cu descarcare electrostatica, (ex: hale productie electronica fina, depozite substante inflamabile, camere de acumulatori) isi pot indeplini functiile numai atunci cand toate materialele si echipamentele folosite sunt selectate pentru a face fata cerintelor. Pentru a proteja atat componentele electronice cat si oamenii impotriva descarcarilor electrostatice este necesara dotarea incaperilor din aceste zone cu protectie ESD.

StoCretec, filiala din Romania a companiei germane Sto SE&Co.KGaA., specializata in produse si solutii tehnice in domeniul pardoselilor din rasini sintetice si al produselor conexe, propune 8 sisteme de acoperiri antistatice pentru zonele ESD.

Acoperirile conductive pentru pardoseli oferite de StoCretec sunt recomandate pentru spatii precum:

  • camere de acumulatori
  • depozitele de substante inflamabile
  • incaperi cu aparate electronice foarte sensibile
  • camere de server
  • hale de productie electronica fina (ESA)
  • hale de productie in industria auto
  • hale industriale si depozite expuse la pericol de explozie

Sistemele StoCretec de acoperire antistatica pentru pardoseli

Descarca de AICI brosura de acoperiri conductive pentru pardoseli pentru informatii detaliate despre protectia antistatica si date tehnice despre toate cele 8 sisteme propuse de StoCretec. Puteti chiar solicita o oferta personalizata de pret completand formularul de mai jos:
Related Articles

Back to top button