Analize de piață

Analiză: Care a fost necesarul de corpuri de iluminat la proiectele din luna iunie?

Potrivit datelor analizate cu ajutorul singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în luna iunie au fost identificate 710 proiecte industriale la care se estimează necesar de corpuri de iluminat interior și exterior. Cumulat, acestea ocupă o suprafață de 2,57 milioane mp, iar valoarea investițiilor se ridică la 4,54 miliarde RON.

În topul județelor cu cele mai multe astfel de investiții se poziționează Cluj (54 proiecte) și Bihor (45 proiecte). Iată cum se prezintă situația în toată țara:

Ce tipuri de proiecte au preferat investitorii?

Cele mai multe investiții industriale monitorizate în luna iunie sunt spații de depozitare (392 proiecte). De asemenea, au fost identificate și 210 spații de producție, 59 spălătorii auto, 77 proiecte de zoo/bio tehnie și 91 ateliere de reciclare.

Ce tip de finanțare au proiectele analizate?

Mai mult de 80% dintre proiectele industriale monitorizate în luna iunie sunt private. Mai exact, au fost identificate 580 investiții private, 13 publice și 117 cu finanțare public-privată.

Top 3 proiecte industriale în luna iunie

În luna iunie au fost monitorizate 714 investiții industriale la nivel național. Iată top 3 proiecte în funcție de suprafață:

  • Parc mixt: hale de depozitare și logistică, spații comerciale, spații de cazare și alimentație publică – Constanța Business Park, faze succesive, Constanța, 210.000 mp- stadiul de construcție.
  • WDP Industrial Park Cluj – Depozit logistic cu spații administrative, Cluj, 188.000 mp- stadiul de construcție
  • Parc logistic: hale de producție, depozitare și spații complementare, în faze, Timiș, 134.000 mp, stadiul de autorizare
Cei mai activi arhitecți în ultimele 3 luni

În ultimele 3 luni au fost identificate 562 firme de arhitectură care au executat lucrări industriale la nivel național. În funcție de numărul proiectelor, cele mai active companii sunt ENGINEERING DIVISION (6 lucrări), CONTEMPORAN PROIECT (6 proiecte) PIRAMID PROIECT (6 proiecte) și R & T BIROU DE ARHITECTURA (6 proiecte).

Cei mai activi constructori în ultimele 3 luni

308 antreprenori generali care au executat lucrări industriale au fost identificați în ultimele 3 luni. Potrivit VICTA.ro, cele mai active companii sunt B MASIV (5 proiecte), KESZ CONSTRUCTII ROMANIA (4 proiecte), WINCON (4 proiecte), NESS PROIECT EUROPE (4 proiecte), STAFF COMPANY (4 proiecte) și SAGEX CONSTRUCT (5 proiecte)

Related Articles

Back to top button