Ghiduri și Sfaturi

Bonfanti Cranes- specialistii tai in configurarea podurilor rulante si a echipamentelor de ridicat

Societatea Bonfanti Srl Italia a fost infiintata in cursul anilor 1960, de catre Renato Bonfanti, si s-a dezvoltat treptat intr-unul din leaderii mondiali in sisteme de ridicare speciale. In afara de sisteme de ridicare, societatea produce sisteme automate de stocare si manipulare si ofera asistenta tehnica. Prin achizitionarea Italgru Srl in anul 1995, societatea si-a extins activitatea in domeniul macaralelor portuare si al macaralelor speciale pentru nave si platforme de foraj marin.

Parte a grupului Bonfanti, societatea Bonfanti Cranes SRL Baia Mare a fost infiintata in anul 2016 si este producatorul podurilor rulante si al macaralelor speciale Bonfanti in Romania. De asemenea, societatea comercializeaza piese de schimb multimarca si ofera asistenta tehnica pentru echipamente Bonfanti si alte marci.

Punctul forte al societatii Bonfanti Cranes SRL Romania este posibilitatea de configurare a podurilor rulante si a echipamentelor de ridicat in functie de solicitarile clientilor. Astfel, se pot stabili la preturi competitive, individual, pe client, dimensiunile podului rulant (ecartamentul, de exemplu), sarcina, viteza de deplasare, modalitatea de montare a electropalanului, accesoriile si altele.

In Romania, societatea Bonfanti Cranes SRL propune clientilor, in domeniul podurilor rulante, ca solutie pentru hale noi sau vechi, podurile rulante bigrinda. Podurile rulante monogrinda sunt compuse dintr-o grinda montata pe partea superioara a halei, pe roti actionate electric care se deplaseaza pe o cale de rulare fixata pe piloni (metalici sau din ciment) sau suporturi speciale, dintr-un electropalan si cablul cu carlig.

Podul rulant se poate manevra de la o telecomanda radio sau cu fir. Motorul electric care actioneaza rotile grinzii face miscarea inainte-inapoi. Electropalanul se deplaseaza pe grinda metalica, realizand miscarea carligului sus-jos, stanga-dreapta. Podurile rulante bigrinda au doua astfel de grinzi pe care se deplaseaza electropalanul. Avantajul acestui tip de pod rulant este uzura mai redusa a tablei inferioare pe care se deplaseaza electropalanul. Greutatea incarcaturii se distribuie in mod echilibrat pe cele doua suporturi si oscileaza mai putin la ridicare. Uzura mai redusa e importanta, deoarece tabla pe care se deplaseaza electropalanul nu se poate inlocui (cand se uzeaza, se inlocuieste podul rulant). Un alt avantaj este distanta mai mare dintre rotile motrice in cazul podului bigrinda, care, la randul lor, asigura o stabilitate mai mare la deplasarea greutatii.

In principiu, podurile rulante monogrinda au o sarcina maxima de pana la 12,5 tone. Peste acest tonaj, pentru ridicarea greutatilor este recomandata folosirea unui pod rulant bigrinda. Este de notat ca podul bigrinda nu are limita de sarcina.

Gama de produse BONFANTI indeplineste cerintele oricarui client de la manipularea materialelor pentru echipamentele de alimentare, de depozitare, de control al proceselor si de monitorizare. Misiunea companiei este de a oferi experienta si produse clientilor, obiectiv principal fiind cresterea profitabilitatii si a eficientei in logistica.

Daca doriti mai multe informatii sau consultanta din partea speciialistiilor in poduri rulante – Bonfanti, va invitam sa ne transmiteti un mail la adresa comercial@bonfanticranes.ro sau sa completati formularul de mai jos:
Related Articles

Back to top button