Ghiduri și Sfaturi

Sistemul de izolare seismica Pellegrino – proiectat sa reziste unui cutremur cu 25% mai intens decat cutremurele Northridge sau Loma Prieta

In prezent, rafturile de depozitare traditionale nu mai sunt rezervate doar depozitelor  industriale si centrelor de distributie. Supermarket-urile si depozitele companiilor utilizeaza in prezent rafturi de depozitare in zonele accesibile publicului larg. Desi convenabile, rafturile mari de depozitare reprezinta o amenintare majora pentru public in timpul unui eveniment seismic. Constientizand aceasta amenintare, Guvernul Romaniei a legiferat prin Ordinul M.D.R.A.P. 393/2015 noile reglementari tehnice din ˮGhidul pentru calculul si proiectarea la actiunea seismica a structurilor metalice de tip rafturi pentru prezentare si depozitare in spatii comerciale GP 128-2014ˮ. Respectarea acestor standarde este esentiala pentru siguranta publica!

Sistemul seismic Pellegrino este proiectat sa reziste unui cutremur cu 25% mai intens decat cutremurele Northridge sau Loma Prieta, care au atins magnitudine de 6,7 si 6,9 pe scara Richter

Pellegrino ™

Sistemul de izolare seismica a bazei:

  • Reduce riscul pentru angajati si clienti in timpul unui cutremur
  • Reduce costul potential al pardoselilor intarite in zonele seismice
  • Reduce pierderile de produse cu valoare ridicata in timpul unui cutremur
  • Creste rezistenta la impact a structurii rafturilor

Sistemul de izolare seismica a bazei Pellegrino s-a dovedit a rezista celui mai puternic cutremur anticipat in Statele Unite, cu putine pierderi sau deteriorari ale marfurilor. Folosit intr-un depozit sau supermarket, acest lucru poate reduce riscul de pierdere a produselor si de vatamare corporala.

Izolatorul bazei este pozitionat intre coloanele raftului si ancorat in pardoseala folosindu-se procedurile standard de instalare. Acesta permite culisarea cadrelor verticale in timpul unui eveniment seismic, reducand efectul fortelor terestre violente exercitate asupra rafturilor in timpul unui cutremur.

Sistemul de izolare seismica a bazei Pellegrino este usor de instalat si ofera numeroase beneficii atat in ceea ce priveste siguranta, cat si rentabilitatea investitiei. Acesti izolatori de baza pot fi utilizati pentru modernizarea rafturilor de depozitare existente si pot fi utilizati pentru rafturi produse si de alti producatori.

Designul unic al lui Ridg-U-Rak:

  • Aplica o tehnologie dovedita de izolare a bazei pentru reducerea efectului fortelor terestre violente exercitate asupra rafturilor in timpul unui cutremur
  • Nu obstructioneaza operatiunile zilnice in nici un fel
  • Nu impiedica incarcarea si descarcarea rafturilor
  • Poate fi mutat cu usurinta in timpul reconfigurarii depozitului
  • Este o investitie facuta o singura data, care reduce riscul de pierdere a produselor si de vatamare corporala

Siguranta publica

Preocuparile pentru siguranta publica si cea a angajatilor au crescut de cand  supermaketurile, depozitele si centrele comerciale au inceput sa utilizeze rafturi de depozitare in cuburi inalte. Desi convenabil, aceste spatii pun clientii in mod vadit in pericol in timpul unui eveniment seismic. Sistemul de izolare seismica a bazei  Ridg-U-Rak s-a dovedit ca reduce riscul de prabusire a  marfurilor si rafturilor in timpul cutremurelor moderate pana la severe.

O investitie in izolatorii de baza Pellegrino ofera cea mai buna protectie disponibila pentru public in aceste centre comerciale aglomerate.

Produse de mare valoare:

Toate produsele stocate in raft sunt valoroase, dar imaginati-va ca pierdeti in timpul unui cutremur produse de 10, 20 sau 50 de mii de dolari pe palet! Nu numai  valoarea monetara a acestor produse este in pericol, ci si pierderile irecuperabile ale obiectelor unicat, antichitatile si obiecte de arta, care s-ar putea sa nu poata fi inlocuite luni intregi sau niciodata.

In cazul unui cutremur, utilizarea izolatorilor de baza Pelegrino se va dovedi de nepretuit!

Potentiale economii de costuri datorate cerintelor reduse pentru pardoseala:

Rafturile fixate intr-o maniera conventionala in zonele cu risc seismic ridicat pot induce forte ascensionale foarte puternice in placa de beton in timpul unui cutremur. Placa trebuie sa fie proiectata astfel incat sa reziste acestor forte, adesea rezultand o placa de podea foarte groasa, puternic armata si extrem de scumpa. Sistemul de izolare seismica a bazei Pellegrino poate reduce efectiv aceste forte de ridicare la zero! Asta inseamna ca grosimea si consolidarea placii de pardoseala pot fi reduse in mod semnificativ, ceea ce poate duce la economii mari de costuri.

Reducerea prejudiciului cauzat de impact:

Daunele provocate de impactul frontal sunt, de obicei, cauzate de furcile autostivuitorului. Ca un beneficiu suplimentar, sistemele de rafturi protejate cu izolatorii de baza Pellegrino prezinta o deteriorare frontala mai redusa  in comparatie cu rafturile cu baza fixa.

Pentru o evaluare personala a modului in care izolarea  bazei va poate ajuta sa evitati un dezastru seismic, va invitam sa contactati departamentul de vanzari BAIBIA KIND la numarul +40.244.598.445 sau la adresa de e-mail office@baibia.com.




Related Articles

Back to top button