Furnizori

Carboplak – la ce să fii atent atunci când achiziționezi plăci de policarbonat?

Carboplak este singurul producător de policarbonat din România! Cu o experiență de peste 14 ani, compania produce plăci de policarbonat într-o gamă vastă de culori, grosimi, la dimensiuni standard și speciale, la cele mai înalte standarde și întotdeauna cu garanția calității. Plăcile Carboplak sunt realizate 100% în România, în fabrica situată în apropiere de București. Echipa deține propria linie de producție, ceea ce le permite să garanteze disponibilitatea permanentă a stocurilor. Mai multe despre această piață în prezent și provocările ei aflăm de la dna Anca TITERLEA – Sales Support Carboplak.

Care sunt 3 sfaturi pe care le-ați acorda unui client nou pentru achiziția corectă a plăcilor de policarbonat?

Când vine vorba de alegerea unor plăci din policarbonat potrivite, există câteva lucruri pe care trebuie să le ținem minte:

  • Alegerea grosimii corespunzătoare conform aplicației în care se utilizează
  • Calitatea produsului ce se poate verifica prin garanția oferită
  • Să fie achiziționate accesoriile necesare pentru un montaj corespunzător

Care sunt 3 capcane/greșeli des întâlnite pe care observați că le fac cumpărătorii când achiziționează plăcile de policarbonat?

  • Alegerea prețului în defavoarea calității
  • Nu sunt achiziționațe conform utilizării
  • Accesoriile nu sunt luate în considerare, ceea ce duce la un montaj eronat al plăcilor (de ex: sigilarea canalelor este esențială pentru a evita murdărirea plăcilor, de aceea este necesară utilizarea profilelor speciale pentru protejarea de praf și intemperii, pregăurirea plăcilor – datorită fenomenului de dilatație).

Care sunt 2 -3 proiecte recente la care lucrați sau pe care le-ați finalizat recent și ce soluții tehnice din portofoilul dvs. ați folosit?

Barieră pentru controlul zgomotului și al prafului din șantier

Trape glisante pentru acoperiri depozite sare

Recondiționare clădire proprie

Care sunt provocările momentului în segmentul în care activați?

Lipsa de specificație a policarbonatului din cauza unei utilizări neconforme și a produselor sub standard, astfel că notorietatea produsului s-a diminuat, iar percepția asupra acestuia s-a schimbat și materialul a început să fie considerat unul de slabă calitate și inestetic.

Educarea consumatorului de a utiliza plăcile conform nevoii lui și de a folosi sistemul complet în montaj pentru a menține calitatea și beneficiile produsului în timp.

Cum vedeți evoluția pieței în nișa dvs. în România în următoarele 6-12 luni?

În contextul economic actual, credem că va urma o perioadă dificilă. Asistăm la o încetinire a ritmului ascendent al pieței construcțiilor, dar și din cauza deficitului forței calificate de muncă din domeniu și a creșterilor de prețuri la materiale, care vor avea, categoric, un impact negativ asupra acestui sector de activitate.

Pe lângă acest aspect, mai este și influența negativă a produselor din import ce nu sunt conforme standardelor, singurul avantaj fiind prețul scăzut.

Ne puteți spune câteva din obiectivele Carboplak pe care le implementați în această perioadă?

Să fim cunoscuți drept singura Fabrică de Policarbonat din România!

  • Ne propunem să educăm piața pentru utilizarea corespunzătoare a plăcilor de policarbonat. De exemplu: Partiții interioare, Fațade, Suport panouri fotovoltaice, Sere ș.a.
  • Extinderea portofoliului de produse, cum ar fi: policarbonat solid, PMMA, sisteme de fațadă, accesorii multiple, crearea de soluții noi și complete.
  • Obiectivul nostru este să modelăm industriile pentru utilizarea plăcilor de policarbonat, ideile clienților să devină realitate, iar policarbonatul să reprezinte o alternativă viabilă și sustenabilă.Related Articles

Back to top button