Ghiduri și Sfaturi

Confort si siguranta intr-o armonie absoluta – luminatoare tip HEXAVOUTE

Luminatoarele din gama HEXAVOUTE reprezinta solutia economica si eficienta pentru iluminat zenital, ventilatie naturala si evacuare a fumului pentru toate tipurile de cladiri.

Disponibile in configuratie Fix si DoP, luminatoarele pentru acoperis HEXAVOUTE garanteaza lumina, ventilatie si siguranta in caz de incendiu.

hexavoute

Aceste solutii sunt destinate instalarii pe toate tipurile de acoperis, atat pentru cele a caror hidroizolatie se face cu membrana (bituminoasa/PVC), cat si pentru cele cu panouri sandwich.

hexavoutehexavoute

 

 

 

 

 

Ambele tipuri de luminatoare sunt formate din urmatoarele elemente:

• O structura curbata autoportanta din aluminiu extrudat; Aceste arce sunt montate la o distanta standard de 1 metru, aceasta distanta putand fi ajustata astfel incat sa reziste la condiţii climaterice dificile, precum vanturi puternice si incarcari mari de zapada;

• Profile longitudinale din aluminiu extrudat ce asigura suprafata necesara de sprijin si inchidere pentru structura curbata, permitand in acelasi timp drenarea eventualului condens in exteriorul luminatorului.

• Structura din aluminiu pentru sistemul de 1200 Jouli; Acest sistem are rolul de a preveni caderile accidentale ale persoanelor ce desfasoara diferite activitati pe acoperis (1.200 Jouli este energia dezvoltata de o greutate de 50kg ce cade liber de la o inaltime de 2.4m).

• Suruburi si bolturi din otel inoxidabil;

• Policarbonat alveolar (PCA) de 10 mm cu 3 camere, culoare opal, in varianta standard.

Fata de varianta Fix, Hexavoute DoP este prevazut cu ochiuri mobile cu doua deschideri, certificate conform standardului EN 12101-2 (certificare europeana referitoare la evacuare a fumului si gazelor fierbinti).

Pentru a asigura functia de evacuare a fumului, ochiurile mobile sunt prevazute cu doi cilindrii pneumatici actionati de o centrala deschidere/inchidere cu CO2. Deschiderea si inchiderea se realizeaza de la sol, prin spargerea butelilor de CO2 aferente fiecarui circuit, iar deschiderea automata este asigurata cu ajutorul unei fiole termofuzibile.

TOP 3 caracteristici tehnice:

–  varietate de dimensiuni si tipuri de policarbonat (10 sau 16 mm);

–  profile de aluminiu ce asigura rezistenta necesara la incarcarile de zapada si o siguranta sporita impotriva caderilor accidentale, perfect integrate pentru a oferi un aspect estetic,

–  posibilitate de termoizolare a soclului si timpane premontate etc.

Pentru functia de ventilatie, luminatorul este prevazut, fie cu un motor electric (220 V) pentru deschidere partiala, de 300 mm, fie prin intermediul cilindrilor pneumatici (presiune minimă 6 bar) pentru deschiderea ambelor canate.

TOP3 referinte – Prin profesionalism, corectitudine, promptitudine si o atitudine pozitiva fata de clientii nostri, am realizat de-a lungul anilor lucrari importante. Dintre clientii care au ales solutiile HEXAVOUTE putem enumera: Renault, Pirelli, Coficab, Carrefour, Praktiker, Baumax, OBI, BMW, Farmexpert, RoStar, etc.
Related Articles

Back to top button