Interviuri experti

Construcții de succes: Interviu cu Ness Proiect Europe despre expertiză, parteneriate durabile și viitorul industriei

Într-un interviu captivant, ne adâncim în lumea acestei companii și vom descoperi cum Ness Proiect Europe a evoluat și s-a dezvoltat, transformând viziunea sa în realitate și ducând ingineria multidisciplinară la noi culmi ale succesului.

Ness Proiect Europe, înființată în 2010, este recunoscută pe piaţa românească de construcţii pentru calitatea lucrărilor executate și capacitatea de a livra proiecte complexe la timp și în limitele bugetului. Compania se dezvoltă pe baza unei viziuni pe termen lung de a deveni o organizație de inginerie multidisciplinară, specializată în furnizarea de servicii complete pentru proiecte la cheie.

Cu o prezență dinamică în România, Ness Proiect Europe explorează activ zonele cu potențial de dezvoltare industrială.

Ați reușit să cumulați o experiență notabilă în piața de profil și un portofoliu consistent de proiecte realizate. Care considerați că ar fi un top 3 factori esențiali care v-au ajutat în toți acești ani să construiți brandul pe care îl reprezentați?

EXPERTIZA: Echipa noastră este capabilă să furnizeze servicii de inginerie, proiectare, ofertare, achiziții, construire și punere în funcțiune pentru PROIECTE LA CHEIE.

PARTENERIATELE PE TERMEN LUNG: Suntem mândri să ne numărăm printre puţinele firme din România care nu au avut niciun litigiu cu partenerii sau furnizorii săi. Orice provocări ar apărea în şantiere, noi suntem acolo să le rezolvăm, pentru a livra cu success şi la termen fiecare proiect.

SOLIDITATE FINANCIARA: Experiența, modul de organizare al companiei, eficiența proceselor, relațiile stranse cu partenerii de afaceri, ne permit participarea la dezvoltarea de proiecte de construcţii complexe şi un ritm susţinut de investiţii în resursa umană, utilaje şi tehnologii noi.

Mizați foarte mult pe crearea de parteneriate durabile și pe un lucru românesc bine făcut. Ce se întâmplă însă în acest „secol al vitezei” în care totul se schimbă de la o zi la alta? Cum reușiți să țineți pasul și să creșteți alături împreună cu acești parteneri?

Prin focusul pe client. Suntem un partener de afaceri cu un know-how puternic în construcții și managementul proiectelor, care oferă clientilor echipe dedicate. Comunicăm permanent cu clienţii noştri, pentru a oferi soluțiile cele mai potrivite. Astfel, ne asiguram ca indeplinim pastrarea celorlalte doua atu-uri care ne-au facut cunoscuti in piata: viteza de executie si calitatea lucrarilor.

Care considerați că a fost în ultimele 12 luni cel mai ambițios proiect la care ați luat parte și care au fost cele mai mari provocări întâlnite?

Specificul activității noastre presupune abordarea de proiecte complexe, de aceea vom menționa două proiecte care ne-au provocat în mod diferit: BUW 24, parte din CTPark Bucharest West, cea mai mare clădire industrială din România – prin dimensiunile santierului. Star Foods – extinderea unei construcții existente cu un corp P/P+2E – prin complexitatea lucrărilor.

În ceea ce privește provocările acestei perioade, menționăm, în primul rând, asigurarea resurselor necesare pentru executarea contractelor semnate, în al doilea rând, termenele mari de livrare ale anumitor echipamente specific si utilaje, dotari specific necesare indeplinirii obligatiilor contractuale.

Parcul industrial CTPark Bucharest West

Ce v-ați propus pentru următoarele 12 luni și încotro credeți că se va îndrepta piața de construcții din țara noastră?

Obiectivele businessului nostru pe termen lung sunt păstrarea celor două atu-uri care ne-au făcut cunoscuți în piața: viteza de execuție și calitatea lucrărilor.

În acest scop, în ultimii doi ani am realizat investiții de cca. 12 mil. Euro, în principal în utilaje pentru mecanizarea activităților de construcție. Anul acesta vom continua investițiile în flota proprie de utilaje și pentru extinderea capacității de producție a unora dintre materialele de construcții intens utilizate în activitate.

Pentru anul 2023, compania estimează o crestere cu cca. 40% a cifrei de afaceri, astfel încât să ne consolidam poziția în piața și în topul celor mai mari antreprenori generali în construcții din România.

Atunci când vorbim despre topul antreprenorilor generali în construcții, inevitabil vorbim și despre echipe numeroase, determinate să obțină rezultate notabile. Într-o perioadă în care dinamica forței de muncă este destul de mare în acest domeniu, cum luptați cu acest fenomen?

Recrutarea de personal calificat rămâne în continuare una dintre provocările majore ale industriei. Ness Proiect Europe a încheiat anul 2022 cu aproape 400 de angajati, inclusiv personal din afara spatiului EU. Prognoza este că până la sfârşitul anului 2023 vom fi o echipă de peste 650 de oameni.

Cum reușiți să mențineți standardele lucrărilor pe care le efectuați într-o piață care se confruntă în continuare cu o criză acută de personal calificat și care preferă să apeleze la muncitori din afara țării?

Graţie cunoştinţelor tehnice ale specialiştilor noştri, a know-how-ului acumulat şi a abilităţii de a lucra în echipă, dezvoltăm soluţii personalizate, ce răspund eficient cerinţelor clientului şi livrăm lucrări realizate cu maximă responsabilitate.
Related Articles

Back to top button