Ghiduri și Sfaturi

Cum prelungesti durata de viata a acoperisului tip terasa si diminuezi costul facturilor de energie?

Respectarea şi proiectarea corespunzătoare a unui acoperiş tip terasă are efecte benefice în privinţa duratei de viaţă a clădirii şi reducerii pierderilor de energie. Acest proiect trebuie realizat de către specialişti, care vor ţine cont de condiţiile concrete ale clădirii. Partea principală a construcţiei unui acoperiş plat o reprezintă proiectarea optimă precum şi construirea corespunzătoare a izolaţiei termice, dar şi protecţia împotriva influenţelor factorilor externi. Grosimea optimă şi metoda de aplicare a izolaţiei termice au la bază calculul pierderilor de căldură.

knauf2

Din calcul reiese şi gradul de condens al vaporilor de apă, conform căruia, ulterior, se va determina şi tipul foliei cu rol de barieră contra vaporilor de apă.

Pentru acoperişurile tip terasă se recomandă utilizarea materialelor dure, cu o rezistenţă la compresiune adecvată.

Plăcile de acoperiş rigide din vată minerală bazaltică sunt concepute pentru următoarele tipuri de structuri:

–         acoperişuri din structură metalică cu profile de tablă trapezoidală, beton monolit, elemente prefabricate sau alte structuri de susţinere, cu ancorare mecanică sau lipite cu adeziv (construcţii noi sau renovate)

–         acoperişuri din panouri termoizolante

–         acoperişuri verzi cu strat vegetal 

knauf1

Produsele din vată minerală bazaltică Knauf Insulation sunt potrivite pentru diverse variante structurale de acoperişuri tip terasă. Diferitele tipuri de produse prezintă caracteristici excelente cu privire la siguranţa la foc, la transferul căldurii şi la izolarea acustică. Fiecare produs are o caracteristică diferită, unică, care se recomandă unei anumite utilizări. De aceea, este important să se folosească produsul corespunzător tipului de trafic al acoperişului tip terasă: cu trafic, fără trafic sau trafic ocazional.

In ce urmeaza vom detalia structura de acoperis fara trafic, specifica halelor industriale.

Structură de acoperiş fără trafic

Construcţie ideală trebuie sa indeplineasca urmatoarele cerinţele impuse acoperişurilor fără trafic: rezistenţă la foc excelentă, permeabilitate la vapori, stabilitate dimensională, izolare acustică ridicată.

 knauf31

*Aceste valori sunt calculate pentru acoperişuri care au o structură de sprijin din tablă trapezoidală.

logo_knauf

 

Sfaturi si recomandari:

  • Pentru a elimina punţile termice este necesar să se izoleze, de asemenea, si aticele.
  • Plăcile minerale de izolaţie trebuie aşezate astfel încât să formeze articulaţii decalate (forma de „T“).
  • Izolaţia minerală trebuie să fie depozitată pe o suprafaţă plană şi protejată împotriva precipitaţiilor atmosferice.
  • Izolaţia minerală cu rezistenţă la compresiune mai mare trebuie să fie utilizată ca strat superior al pachetului de straturi termoizolanteRelated Articles

Back to top button