Interviuri experti

Ovidiu Popa: Pretul unei hale semirotunde ajunge chiar si la 50 % din pretul unei hale clasice

Anul acesta specialistii IBC Focus au confirmat peste 1500 de investiii industriale. Emaar Buildings ofera o alternative la constructiile clasice prin constructia halelor semi-rotunde. Pentru a afla mai multe despre halele semirotunde, am discutat cu domnul Ovidiu Popa director general Emaar Buildings:

Care este povestea din spatele Emaar Buildings? Cand ati montat prima hala semirotunda?

popaOvidiu Popa: Acest tip de hale le-am vazut pentru prima data in Orientul Mijlociu la inceputul anilor 2000, iar in urma unui studiu de piata am luat decizia sa construim o asemenea hala.

Acest sistem era deja raspandit pe scara larga in S.U.A, Canada si in ultimii ani,s-a extins si in Europa. Principiul de baza al halelor semirotunde este ARCADA, un model architectural inovator si practice.

Negocierile contractului de exclusivitate cu producatorul nr. 1 mondial , pentru Romania si ulterior pentru Europa ,au demarat in 2005 si doar dupa ce noi insine ne-am convins de calitatile si avantajele acestei cladiri prin achizitionarea uneia in interes propriu, am decis sa comercializam acest tip de produse , infiintand totodata  o societate de constructii /montaj cu personal calificat de la proiectare pana la executie ,idée care s-a dovedit a fi una foarte buna pe o piata noua ( cea din Romania) care era la acel moment intr-o dezvoltare accentuata.

In momentul de fata ,EMAAR  Buildings este reprezentant unic in Europa al celui mai important si cel mai de incredere brand in cladiri de otel la nivel mondial.

Cu ce se diferentiaza o hala semirotunda fata de una normala? De ce ar trebui un viitor client sa aleaga hala semirotunda in detrimentul celei clasice?

Ovidiu Popa: Diferenta cea mai importanta intre o hala semirotunda si una normala / clasica  este pretul.

Pe o piata a constructiilor unde majoritatea clientilor vor un produs ‘’ ieftin si bun ‘’ ,am reusit sa promovam acest tip de hale metalice la un pret foarte redus si cu o garantie de 30 de ani , lucru nemaintalnit la nici un alt competitor.

Ca si o comparatie, pretul unei hale semirotunde ‘’la cheie ‘’ ajunge chiar si la 50 % din pretul unei hale normale / clasice.

Acest tip de hale semirotunde ofera 100% spatiu interior utilizabil, fara grinzi sau ferme, cu posibilitati de prelungire, sunt durabile, ofera rezistenta la foc si rezista la conditii meteorologice extreme !

Cu 6 stiluri de baza  punem la dispozitia clientului  o varietate de modele care ii va permite sa selecteze modelul cel mai potrivit pentru afacerea lui.

Suntem singurii  care oferim cladiri industriale cu deschidere de pana la 45 metri  fara stalpi,grinzi sau ferme.

EMAAR Buildings ofera cele mai bune servicii clientilor incepand de la punctul initial de contact, la cumparare si pana la finalizare constructie. Suntem acolo pentru client  la fiecare pas.

Untitled design

Care este lucrarea de care sunteti cel mai mandru?

Ovidiu Popa: Avand in vedere ca am colaborat cu multe firme de renume din Romania ( Romprest , Petrom  OMV, Pepsi Hunedoara, Blue Line Energy,  Moving , Pomponio SA , etc)  , lucrarea de care suntem cei mai mandri a fost cea de la Bacau apartinand societatii BARRIER  Romania –unul dintre cei mai mari producatori de tamplarie PVC din Romania , iar pe aceasta cale multumim domnului Adrian Garmacea, un om deosebit.

Cum ati ajuns sa vindeti in Dubai? Cum se diferentiaza piata din Emiratele Arabe Unite fata de cea din Romania?

Ovidiu Popa: In urma mai multor deplasari in Emiratele Arabe Unite  , mai exact Dubai , si in urma unor discutii pe tema constructiilor industriale , am luat decizia sa incercam sa promovam acest produs pe o piata unde se construia si se construieste non-stop, Dubai fiind cel mai mare santier din lume.

Cu ajutorul unor oameni de afaceri locali, am reusit sa promovam si sa vindem acest tip de hale semirotunde pe o piata in care beneficiarii sunt destul de reticienti la metal , din cauza temperaturilor foarte ridicate  pe tot parcursul anului.

Diferenta dintre piata din Emiratele Arabe Unite si cea din Romania este evidentiata prin faptul ca cei de acolo pun foarte mare pret pe calitatea produsului , in comparatie cu romanul care prefera  un produs mai slab calitativ , dar sa fie ieftin.

 poze hale  (8)

Care sunt Top 3 probleme, cu care se confrunta piata in domeniul dvs. de activitate?

Ovidiu Popa: Top 3 probleme as enumera : dificultatea cu care se acceseaza fondurile europene de catre beneficiari, dificultatea cu care bancile finanteaza investitiile beneficiarilor si menţinerea aproape iraţionala a criteriului preţului cel mai scazut ca determinant, ceea ce compromite, de cele mai multe ori, nivelurile de performanţa calitativ-tehnica necesare.

De asemenea , o foarte mare problema cu care, cred,  se  confrunta  o firma de constructii , este lipsa personalului calificat ( dulgheri , lacatusi , fierari, zidari) , din cauza migratiei muncitorilor nevoiţi sa plece în ţari precum Spania, Italia, Irlanda , Germania, Anglia si Israel.

Daca un furnizor ar trebui sa va vanda un nou produs, cum ar trebui sa va abordeze?

Ovidiu Popa: Avand in vedere ca suntem mai mult axati pe calitate , ar trebui ca produsul respectiv sa se ridice la anumite standarde.

Nu exista  aproape nimic pe lume , pe care cineva sa nu il poata produce putin mai prost si vinde putin mai ieftin. Iar oamenii care se orienteaza doar dupa pret , devin prada acestor speculatii.

Legea economiei interzice ca pentru bani putini sa primim o valoare mare.

poze hale  (1)

Spuneti-ne ceva despre compania dumneavoastra, care sa-i convinga pe potentialii clienti, cititorii nostri directi, sa va aleaga neconditionat serviciile

Ovidiu Popa: Ca firma romaneasca ne-am confruntat cu problema de a ne construi o imagine de profesionisti , dar cea mai mare realizare este in primul rand increderea pe care clientii nostril  ne-au acordat-o prin semnarea unui numar incurajator de contracte in toata tara de-a lungul anilor.

Contractele derulate  cu companii de renume din Romania ne-au demonstrat ca nu am fost alesi la intamplare , iar ca firma orientata spre viitor, EMAAR BUILDINGS  pune mare accent pe calitate si profesionalism.

Cladirile de otel EMAAR BUILDINGS  sunt de cea mai inalta calitate in materie de cladiri metalice prefabricate existente pe piata, cu o garantie de 30 de ani – Galvalume PLUS by Dofasco Canada- perioada de garantie fara rival si care nu mai este oferita de nimeni in lume.

poze hale  (24)

Cladirile de oţel  EMAAR  Buildings , cladiri si construcţii prefabricate metalice sunt proiectate pentru o gama larga de aplicaţii rezidenţiale si comerciale, inclusiv garaje, ateliere, carporturi, agricole si de depozitare,hale pentru productie si depozitare marfuri, hambare de metal , Quonsets, hangare pentru avioane , sisteme de acoperis, cladiri rezidentiale, cladiri militare, Government Buildings (ASG), comerciale depozitare, acoperiri metalice, industriale si de depozitare, cupole metalice pentru sali de sport , centre de echitatie , statii de autobuze, spalatorii auto, hale portabile, sali pentru nunti si evenimente , piscine acoperite, terenuri de sport , etc.

Cladirile EMAAR  Buildings va furnizeaza 100% spatiu util , necesita un timp scurt de construire si fara probleme ulterioare de întreţinere.

Pentru a asigurara rezistenta halelor semirotunde ,acestea sunt fabricate din cel mai fin otel din lume in combinatie cu aluminiu si zinc, cu o tehnologie computerizata de ultima ora ce asigura precizia in procesul de fabricatie.

Suntem singura companie din Romania care ofera acest tip de hale semirotunde si  in varianta demontabila, datorita imbinarii arcelor prin suruburi ( ca si in industria aeronautica) si prin sistemul de prindere in fundatii cu conectori speciali.

Preturile sunt foarte scazute pentru cupola propriu-zisa iar avantajul clientului este ca evita costurile de rezistenta pentru o cladire cu pereti drepti si cu acoperis in 2 ape. Aceste solutii reduc foarte mult cheltuielile cu materialul sau manopera ( in unele situatii cu pana la 70% ).

Consideram ca cea mai buna forma de garantare a succesului este multumirea clientului iar acesta este obiectivul nostru.
Related Articles

Back to top button