Stiri

Foto: Reinventarea patrimoniului industrial al lumii

1

Odată cu declinul din industrie, în special în partea de vest, vine marea problema a ceea ce trebuie să fie făcut cu „resturile”  epocii industriale. De multe ori patrimoniul industrial dateaza de sute ani sau mai mult iar clădirile, care poate o dată au fost considerate  ruine, acum ar putea capata un statut de „interese speciale arhitecturale sau istorice”.

2

Un prim exemplu este reamenajarea facut de Wilkinson Eyre Architects din Londra. A fost anunțat recent că primele apartamente vor merge la vanzare in luna mai si deja sunt facute cateva rezervari pentru apartamente în ciuda costurilor de până la 30 milioane de lire sterline pentru penthouse-uri!

4Vrei sa vezi toate halele in constructie din Romania? Contacteaza-ne

3

Conversii Silo au fost întreprinse în întreaga lume, apartamente, hoteluri, cămine studențești și locuințe chiar unice  au fost construite din silozuri care odata erau folosite pentru cereale sau rachete nucleare.

Sursa articol

6

Siloz industrial transformat in cladire rezidentiala in Danemarca.

7

CF Moller au, de asemenea, planuri pentru o reamenajare la malul mării. Dupa succesul proiectului lor Siloetten, arhitecții planifica o reamenajare similară a fostului port industrial Østre Havn în Aalborg si doresc  să-l transforme într-un cartier nou.Vor modifica proiectul initial si din 9 silozuri industriale vor  adauga 12 noi etaje rezidentiale, cu aproximativ 70 de apartamente.

8

 Un alt proiect interesant din Africa de Sud.

9

Vrei sa vezi ce proiecte s-au anuntat chiar la tine in judet? Contacteaza-ne

10 În Johannesburg, un antreprenor, Paul Lapham CEO al Citiq, o companie de investiții imobiliare și de management, a transformat silozurile iconice din Newtown in obiective de cazare sigure, curate și la prețuri accesibile de închiriere pentru studenți. 

12

Vezi si FOTO Bucurestiul industrial: FABRICA DE TIMBRE
Related Articles

Back to top button