Dotări Spații ProducțieFurnizoriGhiduri și Sfaturi

De ce investesc companiile în mașini automate de depozitare?

Zilele în care doar cele mai mari companii investeau în mașini de depozitare s-au încheiat. Întreprinderile mici și mijlocii s-au familiarizat cu mașinile în jurul anului 2000 și, de atunci, numărul de mașini din depozite a continuat să crească.

Astăzi, marile companii fac următorul pas în ceea ce privește depozitarea cu ajutorul macaralelor și depozitelor automatizate și, de fapt, astăzi companiile mai mici au cea mai mare nevoie de mașini automate pentru depozitare.

Este o mașină automată de depozitare similară cu un depozit automat?

Nu, dar, de asemenea, nu este nici o soluție clasică, unde preluarea și depozitarea se face manual. O mașină de depozitare funcționează în conformitate cu principiul transferului bunurilor către operator, același principiu ca și la depozitele automatizate și cu macarale, unde un ascensor aduce tava cu mărfuri la deschiderea de preluare.

O soluție complet automatizată este adesea o investiție atotcuprinzătoare care poate fi prea costisitoare pentru companiile mai mici. Cu o mașină de depozitare, companiile cu aproximativ 3-4.000 de linii de picking pe zi pot obține beneficii majore.

Care este motivul pentru care ați cumpăra mașini de depozitat?

Răspunsul scurt este: pentru a fi competitiv. Piața actuală, atât pentru companiile B2B, cât și pentru companiile B2C, este caracterizată de mulți jucători care concurează pentru a vinde bunuri similare, adesea la același preț. Cum te evidențiezi atunci? Prin posibilitatea de a livra cât mai repede posibil și de a avea costuri logistice cât mai mici. Mașinile de depozitare pot, în medie, prelua articole de 3 ori mai repede decât un depozit manual.

Priviți în propria gospodărie. Majoritatea dintre noi am încercat să comandăm online pentru nevoile personale. Adesea există mulți furnizori diferiți, iar prețul variază ușor. Dar ceea ce determină achiziția este timpul de livrare. Dacă nu puteți obține rapid articolul, treceți la următorul furnizor.

În același mod, există multe companii care depind de primirea mărfurilor rapid și în siguranță, deoarece acestea trebuie să își poată servi clienții la rândul lor la fel de repede și în siguranță. O mașină de depozitare vă poate face furnizorul preferat.

Mașinile de depozitare oferă o utilizare mai bună a spațiului

Eficienta nu este singurul avantaj al unei investiții în mașini de depozitare. Un mare avantaj îl constituie și mai buna utilizare a spațiului.

Companiile care se confruntă cu o lipsă de spațiu în depozit pot să ia în considerare achiziționarea de mașini de depozitare ca o alternativă la închirierea spațiilor mai mari și mai scumpe.

  • Angajații economisesc timp, deoarece bunurile vin acum la ei, și nu invers
  • Mașina de depozitare utilizează la maximum înălțimea depozitului și folosește doar un spațiu minim pe podea
  • Mașina poate fi adaptată la configurația depozitului, de exemplu mașina să fie instalată la exterior, dar deschiderea să se afle în interior.

Un alt avantaj este că puteți cunoaște întotdeauna stocul exact, nu doar o dată pe an la inventar. Aceasta înseamnă că vindeți în orice moment doar ceea ce stiți că aveți de fapt în stoc.

De ce să așteptați?

Când companiile mai mici ezită să investească în mașini de depozitare, prețul este adesea ceea ce le determină să facă acest lucru, în mod clar, este mai ieftin să cumperi rafturi clasice noi. Mașinile de depozitare au de obicei nevoie de o perioadă de recuperare a investiției de 3 până la 4 ani. Cu toate acestea, o afacere bine condusă ar trebui să poată face investiții inteligente pe termen lung cu ușurință.

Suntem deseori întrebați cât de dificilă este conectarea mașinilor de depozitare la sistemul ERP al companiei, mai ales dacă compania însăși nu are personal cu cunoștințe IT.

Cu siguranță acest lucru a creat provocări în trecut, dar avem o experiență vastă în acest domeniu, iar software-ul a evoluat astfel încât să fie mult mai ușor de integrat.

Industria logistică este în continuă evoluție, iar companiile se luptă întotdeauna pentru un avantaj competitiv astfel încât să câștige favoarea clienților.

Este posibil să nu vedeți un randament financiar imediat cu mașinile de depozitare, dar beneficiul imediat pentru afacerea dumneavoastră este incontestabil. Precizia îmbunătățită a picking-ului, cunoașterea stocului în orice moment și ratele de preluare crescute vor îmbunătăți productivitatea generală a companiei.
Related Articles

Back to top button