Avem peste 21 de ani de experiență și suntem specializați în proiectarea și execuția instalațiilor electrice pentru industrie, a tablourilor electrice și automatizărilor de proces, BMS, SCADA. Gestionăm documentație tehnică în limbile engleză, germană, italiană și franceză. Pentru proiectare utilizăm Eplan și Autocad.

Printre clienții noștri se numără: Continental AP Timișoara, Philip Morris București, Durr (Volkswagen Wolfsburg, Audi Bruxelles, Daimler Kecskemet), Eisenmann (Fiat Monte Casino, Volkswagen Bratislava, NGK Gliwice), Pirelli Slatina, Michelin Zalău, Dedert International A/S – Clariant Craiova etc.

Ce tipuri de servicii/produse oferă compania?

 • Consultanță – în domeniul instalațiilor electrice, având ca obiectiv alegerea soluției optime din punct de vedere tehnic și economic, conformă cu cerințele și necesitățile clientului.
 • Elaborare concept – ne implicăm în toate etapele de realizare a proiectelor de instalații electrice industriale, pornind de la elaborarea conceptului până la implementare.
 • Proiectare – este etapa cea mai importantă în crearea unui sistem electric corespunzător cerințelor clientului, performant și fiabil. Departamentul nostru proiectează și supervizează lucrările pe toată durata desfășurării acestora. Verificăm precizia și calitatea producției, asigurând punerea corectă în funcțiune a întregului echipament. De asemenea, elaborăm toate documentele necesare. Folosim software avansat, cum ar fi AutoCAD sau Eplan pentru a planifica sistemele noastre electrice. În acest fel, putem vizualiza proiectul, afla care sunt cerințele fizice și planifica un sistem.
 • Execuție – executăm proiecte “la cheie” de instalații electrice industriale, inclusiv automatizări industriale complexe, BMS, SCADA. Cheia succesului acestor proiecte complexe stă în managementul adecvat al proiectului, coordonarea tehnică, utilizarea materialelor de calitate și nu în ultimul rând într-o echipă experimentată și instruită să facă față provocărilor. Respectăm cerințele contractelor în termeni de performanță, costuri, timp, calitate și satisfacția clienților. Toate echipamentele sunt realizate și testate în conformitate cu normativele de referință în vigoare și cerințele specifice fiecărui proiect.
 • Antreprenoriat MEP – contractăm întreg pachetul MEP, oferim clienților un management de proiect profesional și instalații de cea mai bună calitate, în acord cu proiectul și normativele, respectând termenii contractuali.
 • As Built – echipa noastră întocmește documentația “As Built” care cuprinde și respectă etapele și modalitățile de realizare propriu-zisă a lucrărilor de instalații electrice. Documentația “As Built” se realizează pe parcursul derulării lucrărilor și se actualizează post-execuție și punere în funcțiune, în conformitate cu realitatea de pe teren. Aceasta, pentru că pe întreaga derulare a procesului de execuție și punere în funcțiune intervin modificări firești ale conceptului inițial – cerințe suplimentare ale beneficiarului, situații neprevăzute, revizii, dispoziții de șantier, detalii lipsă din proiectul inițial, diverse greșeli.
 • Punere în funcțiune – oferim lucrări “la cheie”, începând de la consultanță tehnică până la punerea în funcțiune, precum și suport constant clienților noștri în timpul funcționării echipamentelor livrate de compania noastră. Punerea în funcțiune a instalațiilor este efectuată de profesioniști cu experiență, dotați cu aparatură și instrumente de primă calitate, conforme cu echipamentele instalate. În mod obligatoriu, marcăm toate aparatele și conexiunile cu etichete și descriptori pentru a asigura identificarea ușoară a elementelor instalației.
 • Instruire personal – realizăm instruirea personalului clientului pentru cunoașterea de către acesta a instalațiilor și echipamentelor atât din punct de vedere tehnic, cât și din punct de vedere al service-ului și mentenanței preventive.

Avem o echipă puternică, cu mai mult de 20 ingineri specializați în instalații electrice și automatizări. Încurajăm tinerii, de aceea majoritatea inginerilor din Eltrex au început colaborarea cu noi încă din timpul studenției, unii având deja peste 15 ani de experiență în firmă.

Proiecte realizate:

 • Industrie: Continental AP Timișoara, Mahle Timișoara, Daimler Kecskemet, Volkswagen Wolfsburg, Audi Bruxelles, Pirelli Slatina, Michelin Zalău, Philip Morris București
 • Logistică: FM Logistic – Timișoara (12000 m²), Petrești Dâmbovița (22000 m²), București (20400 m²); VGP Timișoara
 • Antreprenor General: CON-A, Conarg, Plana Innova

Proiect de referință: HVAC Cutting, Calandering, Extruder

Locație: Timișoara

Categorii servicii:

 • Antreprenoriat MEP
 • Automatizări
 • Instalații electrice
 • Tablouri electrice

Scurtă descriere:

 • Structuri metalice: Execuția și montarea a 6 platforme de susținere a CTA-urilor, cu o greutate totală de 140 tone de oțel zincat
 • HVAC: instalarea a 6 CTA-uri de 45000 m³/h, 3 CTA-uri de 40000 m³/h, 1 CTA 30000 m³/h, a unui chiller nou cu capacitatea de răcire de 1244 kW si a unui turn de răcire cu capacitatea de răcire = 1450,6 kW; modificarea completă a vechii instalații; instalarea a 10 pompe care să deservească noul sistem de răcire
 • Instalații electrice: realizarea a 4 tablouri de alimentare și automatizare a CTA-urilor, a unui tablou de forță și alimentare chiller, două tablouri de alimentare și control al pompelor, 2 tablouri de distribuție, 1 tablou de UPS; instalarea a peste 200 buc de elemente de câmp; pozarea a peste 3000 m cablu NYY-J 1×150 mm² pe traseele din interiorul halei și peste 2000 m cablu NYY-J 1X185 mm²
 • BMS și automatizare: automatizarea locală a CTA-urilor și a stației de răcire prin preluarea a peste 3500 de semnale din câmp și realizarea softului de conducere automată a acestora; integrarea în BMS (platforma WinCC) a tuturor echipamentelor automatizate local, monitorizarea consumurilor pe toate tablourile și monitorizarea parametrilor din hală
Consultă website-ul Eltrex pentru mai multe detalii privind oferta de servicii a companiei

Obiectivele pentru anul în curs

 • Creșterea competivității firmei pe automatizări și tablouri electrice, prin investiții de echipamente și cursuri de formare profesională
 • Contractarea de lucrări complexe care includ BMS și SCADA, oferind servicii complete – de la proiectare la punere în funcțiune

Cu ce vine compania nou pentru anul în curs

 • Tablouri electrice pentru distribuția energiei până la 5000 A
 • BMS pentru HVAC, iluminat, monitorizări stații și echipamente electrice, monitorizare echipamente de măsurare și contorizare
 • SCADA pentru stațiile de medie tensiune
Solicită mai multe informații despre companie folosind formularul de mai jos sau consultă catalogul de servicii oferite de Eltrex.