Ghiduri și Sfaturi

Fisierele BIM, o solutie inovativa si pentru proiectantii de hale industriale

Cresterea in complexitate a pietei constructiilor din ultimii ani si contextul actual al dezvoltarii tehnologiei in care sunt implicati tot mai mult specialisti care au nevoie sa schimbe tot mai multe informatii pentru realizarea unui proiect, influenteaza viitorul industriei constructiilor. Una dintre cele mai noi abordari pe acest segment este folosirea tehnologiei Building Information Modeling (BIM).

La baza conceptului BIM sta posibilitatea ca toate specialitatile implicate (arhitectura, structura, MEP) sa foloseasca un model unic 3D al cladirii din care vor extrage toate desenele si reprezentarile necesare : planuri, sectiuni, elevatii, detalii de executie, cantitati si estimari de preturi, inclusiv documentatie As-build. Orice modificare adusa modelului unic se reflecta automat in toate desenele si documentele ce sunt extrase din acesta, ceea ce permite gestionarea eficienta a modificarilor din proiect.

Intrucat tehnologia BIM este o unealta atat de eficace si apreciata pentru proiectanti si arhitecti, Loading Systems a lansat in 2018 propria librarie de obiecte BIM, care usureaza extreme de mult proiectarea, si face intreg proiectul previzualizabil instant.

            ”La Loading Systems International credem cu fermitate in servicii, asistenta si produse de cea mai inalta calitate. Noi nu dorim doar sa devenim furnizorul fidel de porti industriale, usi si sisteme de andocare al clientilor nostri, ci si sa dezvoltam o colaborare sanatoasa pe termen mediu si lung in ceea ce priveste service-ul si buna intretinere a acestor echipamente. Pentru asta, la Loading Systems credem cu fermitate in servicii, produse si sprijin de cea mai inalta calitate, si gandim si actionam in consecinta.

De la infiintarea companiei in 1965, telul nostru a fost sa gasim solutiile potrivite pentru provocarile de ordin logistic cu care s-au confruntat clientii nostril, si sa ne asiguram ca au uneltele necesare pentru a-si creste afacerea. Venind astfel in mod continuu cu inovatii si imbunatatiri periodic, una dintre cele mai mari realizari de anul trecut este lansarea librariei proprii de obiecte BIM, care este o unealta extrem de eficace si apreciata in utilizarea proiectantilor si arhitectilor, unealta ce le usureaza fenomenal munca si face intreg proiectul vizualizabil instant.”. (Lucian Iancu, Technical Manager, Tyros  Loading Systems)

Iata care sunt 3 motive pentru care specialistii Tyros Loading Systems Romania recomanda folosirea fisierelor BIM si in domeniul portilor industriale si al echipamentelor de incarcare:

  1. Modelul BIM contine reprezentari parametrice ale obiectelor reale conforme cu standardele locale. Obiectele au atasate atribute precum material, cantitati, volume, costuri sau alte informatii specifice (rezistenta la foc, conditii de montaj, furnizor, etc).
  2. Documentatia de proiect este bazata pe model – desi modelul 3D este important, proiectantii sunt platiti pentru desene de executie. Programele cu capacitati BIM pot genera automat desene de executie la orice scara, pornind de la modelul 3D parametrizat. Astfel se obtine concordanta permanenta intre model virtual si planse, intreg proiectul fiind controlat dintr-un singur fisier.
  3. Estimarea costurilor – alocarea de atribute precum materiale, cantitati, costuri unitare obiectelor 3D, permite obtinerea instantanee a calculelor de pret pentru intregul model sau alte calcule necesare (cantitati de lucrari, inventare ale incaperilor, spatiilor, tablouri de tamplarie, etc).

Loading Systems este si se mentine in Top 3 lideri de piata in domeniul portilor industriale si al echipamentelor de incarcare/descarcare din Europa de peste 40 de ani. Compania crede in servicii, asistenta, inovatii si produse de cea mai inalta calitate.

Gama de produse: Porti sectionale | Porti rapide | Porti rapide pentru aplicatii robotizate ‘machine protection’ | Porti rulou lamelar | Rampe egalizatoare de toate tipurile | Rampe de muchie din aluminiu | Obturatoare termice | Ghidaje de roti TIR | Platforme lift | Camere de incarcare “Dock house” | Porti glisante rezistente la foc | Usi Rezistente la foc | Cortine antiincendiu | Sisteme avansate de blocaj roti TIR | Fasii PVC transparente

Servicii: Consultanta | Montaj | Service | Suport international

Proiectezi o hala si vrei sa ai acces la specificatiile si design-ul usilor industriale si ale sistemelor de incarcare?

Acceseaza libraria BIM aici: https://www.loading-systems.com/bim
Related Articles

Back to top button