Ghiduri și Sfaturi

Hertalan:Prezentare proiect

HERTALAN®  Este primul producător european de membrane EPDM, iar membranele aplicate în anii 1960 își păstrează proprietățile fizico-chimice fără urme de îmbătrânire, de atunci și până acum.

Hertalan are capacități de producție în Kampen-Olanda, Baia Mare-Romania și Mansfield Nottinghamshire-Anglia. Din anul 2012, Hertalan face parte din Carlisle® Companies Inc USA.

HERTALAN® EASY COVER este un sistem complet de hidroizolare pentru acoperișuri cu membrane EPDM care îi conferă oricărui acoperiș plat cea mai bună soluție de hidroizolare. Tehnica specială de vulcanizare la cald este folosită pentru lipirea membranelor EPDM, astfel HERTALAN® produce un sistem EPDM pentru acoperișuri plate care va etanșa un întreg acoperiș, utilizând membrane cu suprafețe mari.

Portofoliul HERTALAN cuprinde o serie de proiecte gigant, atat ca nume cat si ca suprafata construita,din acesta categorie facand parte si un proiect de referinta de 80.000 mp executat in Baia Mare.

Proiectul din Tautii Magheraus

S-a discutat mult pe marginea solutiei tehnice pentru acoperis, iar dintre toate ofertele inaintate, solutia tehnica Hertalan a fost cea aleasa ca fiind cea mai sigura.

Solutia tehnica oferita de HERTALAN consta in anveloparea acoperisului cu membrane EPDM HERTALAN® Easy Cover 1,2mm, fixate cu ajutorul tehnologiei Rhinobond si bariera de vapori ALUTRIX 600.

Membranele EPDM HERTALAN® sunt prefabricate in suprafețe extinse, iar pentru toate particularitatile unui acoperis, exista detalii speciale de etanșare prefabricate: racorduri pentru ape pluviale, colturi interioare, colturi exterioare, manșete luminatoare si trape etc… .

Există avantaje majore în utilizarea membranelor EPDM. Numărul de îmbinări și, în consecință, riscurile sunt menținute la un minim absolut. Necesită mult mai puține acțiuni pe acoperiș, ceea ce face ca fiecare structură de acoperiș sa fie hidroizolată mai rapid și mai eficient.

ALUTRIX  600, cu coeficientul de rezistenta la penetrarea vaporilor SD> 1500 m, este un produs de top, fabricat in fabrica noastra din Waltershausen – Germania, parte a Grupului   Carlisle.

Bariera de vapori ALUTRIX 600 se aplica direct pe profilele de tabla cutata, este auto-adeziva, iar montarea este rapida si eficienta. Are rezistenta ridicata la tractiune, perforare si este traficabila. Bariera de vapori ALUTRIX 600 este clasificata in clasa E din punct de vedere al comportamentului la foc.

RhinoBond tehnologia inovativa are la baza fixarea prin inducție electromagnetica a membranei HERTALAN EPDM fără penetrarea acesteia. Punctele de fixare sunt determinate de planul de suctiune Mistral, ceea ce asigura o fixare mecanica perfecta a hidrosistemului HERTALAN EPDM, optimizând timpii de execuție si minimizând erorile.

Pentru executia unui singur punct de fixare a hidrosistemului sunt necesare 5 secunde, iar temperaturile de lucru ( ale mediului înconjurător) pot fi intre -10 °C si +35 °C, rezultand o viteza mare de executie si implicit reducerea costurilor pe faza.
Related Articles

Back to top button