Stiri

Ilfov: Jumbo construiește un depozit „mamut” ca parte a strategiei day delivery

Compania Jumbo demarează planul investiţional de creare a unor centre de depozitare şi distribuţie pe pieţele pe care activează. Investițiile fac parte din strategia „day delivery”, care are ca scop aprovizionarea magazinelor în termen de 24 de ore din momentul identificării unei necesităţi.

sursă: www.g4media.ro

Potrivit presei locale, compania demarează construcția unui depozit de peste 75.000 mp în zona Popești – Leordeni, pe o proprietate achiziționată de la grupul Alpha Bank, cu un buget total de 35 de milioane de euro. Construcția este estimată a fi finalizată în prima jumătate a anului 2022. Investiții similare pentru crearea unor centre de distribuție sunt așteptate şi pe piața din Grecia.

Compania are o prezență puternică în România și continuă să crească într-un ritm accelerat (aproximativ 20%) în ciuda situației pandemice. În prezent, Jumbo deţine 14 magazine la nivel național și se estimează că va realiza vânzări de peste 150 de milioane de euro anual. Pentru acest an este planificată deschiderea a două noi magazine, parte a planului de creare a unei rețele de cel puțin 25 de magazine în următorii patru ani în România.

Situația este diferită pe piața din Grecia, care este încă afectată de efectele pandemiei de coronavirus. Reprezentanții companiei au declarat că vânzările din luna februarie au scăzut cu 34%, pierderile totale din cifra de afaceri pentru primele două luni ale noului an fiind estimate la 19%.

Conform celor mai recente informații, în acest moment sunt deschise doar 20 de magazine dintr-un total de 52 în Grecia, în zonele mai puțin afectate de coronavirus.Magazinele din zonele cu cea mai mare densitate a populației rămân închise, fapt ce afectează considerabil vânzările.

Related Articles

Back to top button