Analize de piațăInfoHale

Bacău: Evoluția domeniului industrial în ultimul an

Potrivit datelor monitorizate cu ajutorul singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în ultimele 12 luni au fost monitorizate 4838 proiecte industriale la nivel național. În total, acestea ocupă o suprafață de 15,71 milioane mp, iar valoarea investițiilor atinge suma de 25,84 miliarde RON.

De asemenea, analizele IBC Focus asupra industriei construcțiilor în 2020 arată o creștere de 6,2% a domeniului industrial în anul pandemiei comparativ cu 2019. Cele mai multe proiecte au fost spații de depozitare.

Câte proiecte industriale au fost monitorizate în Bacău în ultimele 12 luni?

În ultimul an au fost identificate 101 investiții industriale pe teritoriul județului Bacău. În total, suprafața șantierelor depășește 395 mii mp, iar valoarea investițiilor se ridică la suma estimată de 844 milioane RON.

Segmentarea proiectelor pe subdomenii

Cele mai multe investiții industriale din Bacău sunt spații și parcuri logistice (42). De asemenea, au fost indetificate și 33 spații de producție, 18 spălătorii auto, 9 ateliere de recilare și 9 proiecte de zoo/ bio tehnie.

Top 3 investiții în funcție de suprafață
  • Depozit logistic cu o suprafață de 165.647 mp și o investiție estimată la 18 milioane RON. Proiectul se află în stadiul de autorizare.
  • Depozit logistic cu o suprafață de 58.200 mp. Proiectul se află în stadiul de autorizare, iar investiția atinge suma estimată de 70 milioane RON.
  • Parc logistic- Eli Park Bacau. Parcul se întinde pe o suprafață de 24.900 mp, se află în stadiul de autorizare și necesită o investiție estimată la 29,88 milioane RON.
Domeniul industrial: Cei mai activi arhitecți în Bacău

În ultimele 12 luni au fost identificate 18 firme de arhitectură și proiectare care au executat lucrări industriale în județul Bacău. Potrivit VICTA.ro, cele mai active companii sunt SSAB AGFIP CONSULTING și CC URBAN DECOR, fiecare cu 2 proiecte.

Domeniul industrial: cei mai activi constructori în Bacău

Potrivit VICTA.ro, în ultimul an au fost identificați 15 antreprenori generali în construcții care au executat lucrări industriale în județul Bacău. Cele mai active companii sunt SSAB AG (3 proiecte) și NEWTECH 2020 (2 proiecte).

Related Articles

Back to top button