Ghiduri și Sfaturi

Imbunatatirile tehnologice la incarcatoarele frontale Caterpillar stimuleaza productivitatea!

Recentele îmbunătățiri tehnologice aduse încărcătoarelor frontale de talie mică Cat® sporesc valoarea echipamentelor prin adăugarea de caracteristici, care stimulează productivitatea, cresc ușurința în operare și siguranța în exploatare. Cu aceste noi tehnologii au fost dotate atât încărcătoarele din seria M, conforme cu normele UE privind emisiile Stage IV – 926M930M și 938M, cât și modelele mai vechi din seria K  – 924K, 930K, 938K.

Afișaj secundar modernizat

Noul ecran tactil dispune de o tastatură QWERTY, cu ajutorul căreia proprietarul/ operatorul navighează mai ușor prin meniu și textele adăugate (de ex. profilurile codificate de pornire ale fiecărui operator, profiluri de aplicații, alerte de service și întreținere preventivă). Afișajul noului ecran reduce semnificativ timpul de introducere a informațiilor și elimină tastele-săgeată ale versiunilor anterioare folosite pentru navigare și introducere a datelor.

Bord_incarcator

Gestionarea sarcinii utile

O noutate pentru modelele de încărcătoare frontale mici Cat – odată cu introducerea ecranului tactil și Product LinkTM Elite, devine disponibilă și tehnologia Caterpillar Payload Management (Gestionarea Sarcinii Utile). Acest sistem de gestionare confirmă operatorului când cupa a fost încărcată suficient, înainte de a părăsi locul de încărcare, sporind productivitatea utilajului.

Tehnologia de Gestionare a Sarcinii Utile permite operatorului să stabilească greutatea de încărcare vizată și să monitorizeze valoarea cumulată a materialului încărcat în camion sau în remorcă, ceea ce ajută la evitarea supraîncărcării. În plus, cu ajutorul imprimantei disponibile pentru sistem, operatorul poate imprima până la trei exemplare ale unui tichet de sarcină înregistrată. Din moment ce tehnologia Caterpillar Payload Management este complet integrată pe utilaj, șeful de șantier poate urmări informații statistice importante, cum ar fi cantitatea de materiale mutate și numărul de camioane încărcate, cu ajutorul VisionLink®.

Fiabilitatea crescută a utilajului

Îmbunătățirile aduse sistemului Cat Auto-Lube includ înlocuirea furtunurilor din cauciuc și a articulațiilor pivotante cu țevi de oțel până la pivoții cupei, sporind durabilitatea sistemului. Noile nipluri de ungere secundare introduse în sistem permit operatorului să ungă circuitele manual, dacă este necesar. Pentru a economisi timp, tehnicianul poate gresa rapid noul colector principal, care unge fiecare circuit de pe încărcător; sau, circuitele individuale specifice pot fi unse independent.

Sistemul Auto-Lube este complet integrat în noul afișaj secundar, iar Cat VisionLink trimite în mod automat codurile de diagnosticare către operator și personalul-cheie desemnat, cum ar fi managerii de flote, pentru a ajuta la detectarea defecțiunilor tehnice. Dacă nivelul rezervorului cu lubrifiant scade sau apar alte probleme de sistem, pe ecranul secundar este afișat instantaneu un mesaj care indică problema operatorului, pentru o soluționare imediată.

Pentru a mări durata de exploatare a anvelopelor, TPM (monitorizarea presiunii pneurilor), o inovație pe piață, este acum o opțiune complet integrată pentru încărcătoarele frontale din seria M. Dintr-o singură privire la afișajul secundar, operatorul poate vedea cu ușurință presiunile existente în anvelope pentru fiecare pneu, asigurându-se că sunt umflate corespunzător pentru a reduce uzura inegală și a maximiza durata de viață a anvelopelor. Sistemul poate fi configurat pentru a trimite avertismente la dealeri prin aplicația „Tehnicianul Electronic” și la operator prin intermediul afișajului secundar în cazul în care presiunea pneurilor scade prea mult sau crește prea mult. Din moment ce TPM este un sistem complet integrat, managerii flotei pot folosi VisionLink pentru a urmări presiunea aerului și temperatura fiecărui utilaj dintr-o locație, de la distanță.

Confort și Putere

Cabina modernizată a operatorului are un nou spațiu de depozitare standard pentru stocarea în siguranță a documentelor și manualelor; un spațiu de depozitare suplimentar de 0,03 m3 care se încuie si poate fi montat, opțional, în partea de jos a cabinei pentru scule, pompe de ulei, mănuși și alte articole. Climatul din cabina poate fi controlat pentru încălzirea geamului din spate și dezghețarea rapidă a oglinzilor exterioare. Cabina silențioasă are comenzi montate pe scaun și un joystick cu acționare ușoară pentru funcțiile de ridicare și de înclinare.

Utilajele SWL din seria M sunt acționate de un motor Cat C7.1 ACERT™ cu un modul de emisii curate care nu necesită nicio intervenție a operatorului, evitându-se astfel perturbări ale ciclului de lucru.

În funcție de operațiunile pe care le are de făcut, operatorul poate selecta modul de operare standard, care reduce viteza maximă a motorului la 1600 rotații/minut, fără a compromite performanța maximă la sol, dar economisind combustibil. Sau poate opta pentru modulul de performanță extinsă, care crește turația motorului la 1800 rotații/minut pentru o putere maximă a motorului și o viteză hidraulică și putere sporite.

Mai multe detalii despre fiecare model în parte gasiti AICI.
Related Articles

Back to top button