Analize de piață

Mureș: Evoluția domeniului industrial în ultimele 12 luni

Potrivit singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în ultimul an au fost monitorizate 4856 proiecte industriale la nivel național. Cumulat, suprafața șantierelor se întinde pe 15,879milioane mp, iar valoarea investițiilor atinge suma estimată de 26,24 miliarde RON.

Cele mai multe investiții sunt spații de depozitare (2445 proiecte) și se află în stadiul de autorizare (2201).

Câte proiecte industriale au fost monitorizate în Mureș în ultimele 12 luni?

În ultimul an au fost identificate 93 proiecte industriale pe teritoriul județului Mureș. Potrivit VICTA.ro, suprafața șantierelor depășește 222 mii mp, iar valoarea investițiilor ajunge la suma estimată de 365,24 milioane RON.

Segmentarea proiectelor pe subdomenii

În județul Mureș situația este diferită față de cea identificată la nivel național, iar cele mai multe investiții industriale sunt spații de producție (35). De asemenea, au fost indetificate și 29 spații de depozitare, 18 spălătorii auto, 8 ateliere de recilare și 15 proiecte de zoo/ bio tehnie.

Top 3 investiții în funcție de suprafață
  • Fermă rațe capacitate 240.000 capete și hală depozitare furaje, 31.006 mp
  • Centru logistic și afaceri Materom: spații de depozitare, spații comerciale și servicii, P+2E, 2 faze, 25.000 mp
  • Ansamblu industrial: hale producție și depozitare P, etapa 3 – 2 faze, 16.762 mp
Domeniul industrial: Cei mai activi arhitecți în Alba

Potrivit VICTA.ro, în ultimul an au fost identificate 32 firme de arhitectură și proiectare care au executat lucrări industriale în județul Mureș. Cele mai active companii sunt BAS STUDIO CONCEPT, RED STUDIO 74, ETA ENERGIE CONSULT, EVENTUS și WESSLING ROMANIA, fiecare cu 2 proiecte.

Domeniul industrial: cei mai activi constructori în Mureș

În ultimele 12 luni au fost identificați 16 antreprenori generali în construcții care au executat lucrări industriale în județul Mureș. În funcție de numărul proiectelor, cea mai activă companie este CONSTRUCT MAPCOM cu 2 lucrări.

Related Articles

Back to top button