Analize de piață

Cum a evoluat domeniul industrial în Alba în ultimul an?

În ultimele 12 luni au fost monitorizate 4850 proiecte industriale la nivel național. Potrivit singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, suprafața șantierelor se întinde pe 15,80 milioane mp, iar valoarea investițiilor atinge suma estimată de 28,07 miliarde RON.

Cele mai multe investiții sunt spații de depozitare, subdomeniu ce a cumulat 2443 proiecte în ultimul an. De asemenea, a fost monitorizat și un număr mare de spații de producție (1475 proiecte).

Câte proiecte industriale au fost monitorizate în Alba în ultimele 12 luni?

În ultimul an au fost identificate 101 investiții industriale pe teritoriul județului Alba. Cumulat, suprafața șantierelor depășește 194 mii mp, iar valoarea investițiilor ajunge la suma estimată de 247,90 milioane RON.

Peste 50% spații de depozitare

Cele mai multe investiții industriale din Alba sunt spații și parcuri logistice (51). De asemenea, au fost indetificate și 29 spații de producție, 16 spălătorii auto, 15 ateliere de recilare și 5 proiecte de zoo/ bio tehnie.

Top 3 investiții în funcție de suprafață

  • Hală producție și depozit logistic, spații administrative P, 28.555 mp
  • Parc industrial: hală spații depozitare, logistice, producție, 22.000 mp
  • Spații de depozitare materiale sanitare în cazarma 1025, 21.048 mp
Domeniul industrial: Cei mai activi arhitecți în Alba

În ultimul an au fost identificate 17 firme de arhitectură și proiectare care au executat lucrări industriale în județul Alba. Potrivit VICTA.ro, cele mai active companii sunt DTS UNIC PROIECT și BIROU PROIECTARE BUDRALA, fiecare cu 4 proiecte.

Domeniul industrial: cei mai activi constructori în Alba

Conform VICTA.ro, în ultimele 12 luni au fost identificați 17 antreprenori generali în construcții care au executat lucrări industriale în județul Alba. Cele mai active companii sunt POMPONIO și LINCOLN PLUS, fiecare cu 3 proiecte.

Related Articles

Back to top button