Analize de piață

Octombrie: evoluția domeniului industrial

Conform datelor analizate cu ajutorul singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în luna octombrie au fost identificate 691 proiecte din domeniul industrial la nivel național. Cumulat, acestea ocupă o suprafață de 2,76 milioane mp, iar valoarea investițiilor se ridică la 4,26 miliarde RON.

În topul județelor cu cele mai multe astfel de investiții se poziționează Bihor (76 proiecte) și Ilfov (53 proiecte). Iată cum se prezintă situația în toată țara:

Ce tipuri de proiecte au preferat investitorii?

Cele mai multe investiții industriale monitorizate în ultima lună sunt spații de depozitare (378 proiecte). De asemenea, au fost identificate și 233 spații de producție,46 spălătorii auto, 69 proiecte de zoo/bio tehnie și 87 ateliere de reciclare.

În ce stadii se află proiectele?

În luna octombrie au fost monitorizate 5 proiecte în stadiul de intenție, 9 în proiectare, 417 în autorizare, 87 înainte de execuție, 89 în construcție, 30 în stadiul de amenajare și 54 finalizate.

Ce tip de finanțare au proiectele analizate?

Peste 89% dintre proiectele industriale monitorizate în luna octombrie sunt private. Mai exact, au fost identificate 620 investiții private, 17 publice și 54 cu finanțare public-privată.

Top 3 șantiere în construcție
  • Parc mixt: hale de depozitare și logistică, spații comerciale, spații de cazare și alimentație publică – Constanța Business Park, faze succesive, Constanța, 210.000 mp
victa.ro
  • Ansamblu logistic: hale de depozitare, producție, logistică și spații depozitare – CTPark Bucharest North, Ilfov, 100.000 mp
victa.ro
  • Parc logistic, hale industriale și spații de birouri – Chitila Logistic Hub, faze multiple, Ilfov, 77.000 mp
victa.ro
Related Articles

Back to top button