Analize de piață

Piața de spații depozitare din zona București – Ilfov: evoluție și estimări

În 2021 au fost monitorizate 196 spații de depozitare în zona București-Ilfov (25 în București și 171 în Ilfov). Potrivit singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, acestea ocupă o suprafață de peste 1,02 milioane mp, iar valoarea investițiilor se ridică la suma estimată de 1,32 miliarde RON.

În ce stadii de execuție se află proiectele?

Din totalul proiectelor analizate, 1 se află în stadiul de intenție, 2 în stadiul de proiectare, 92 în autorizare, 18 înainte de execuție, 35 în construcție, 8 în stadiul de amenajare și 39 finalizate.

Ce tip de finanțare au proiectele analizate?

Mai mult de 95% dintre proiectele analizate au finanțare privată. Mai exact, au fost identificate 188 investiții private, 6 publice și 2 cu finanțare public-privată.

Estimări: Ce proiecte au termen de execuție până la finalul anului?

Conform VICTA, au fost identificate 4 spații de depozitare care au termen de execuție până la finalul anului 2021. Iată care sunt aceste proiecte:

  • Hală producție și depozitare țiglă metalică, Ilfov
  • Centru comercial cu funcțiunea de comerț cu funcțiuni conexe, birouri, depozitare P+1E+2Er, București
  • Clădire multifuncțională S+P+4E cu funcțiunea de depozitare, birouri, showroom și spații tehnice, Ilfov
  • Hale depozitare și producție bere, Ilfov
Cei mai activi arhitecți în ultimele 3 luni

În ultimele 3 luni au fost identificate 125 firme de arhitectură care au executat lucrări industriale în zona București-Ilfov. În funcție de numărul proiectelor, cele mai active companii sunt ENGINEERING DIVISION (6 lucrări), GLOBAL BUSINESS MANAGEMENT GBM (5 lucrări) și R & T BIROU DE ARHITECTURA (5 lucrări).

Cei mai activi constructori în ultimele 3 luni

41 antreprenori generali care au executat lucrări industriale în zona București-Ilfov au fost identificați în ultimele 3 luni. Potrivit VICTA.ro, cele mai active companii sunt SAGEX CONSTRUCT (4 proiecte) și STRABAG (2 proiecte).

Related Articles

Back to top button