Analize de piață

Top 5 antreprenori generali de construcții industriale în ultimele 6 luni

În ultimele 6 luni au fost identificate 819 antreprenori generali în construcții care au executat lucrări din domeniul industrial la nivel național. Potrivit singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, cele mai active companii sunt:

  • WINCON. Cu un total de 7 proiecte industriale identificate în ultimele 6 luni, Wincon ocupă prima poziție în clasament. În 2020, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 146.594.874, iar, conform VICTA.ro, 52% din activitatea firmei este îndreptată în domeniul industrial. Un proiect important aflat în construcție este Ansamblul logistic – depozit regional Penny Market – Penny Filiasi Logistic Center, din Dolj.
  • NESS PROIECT EUROPE. Cu o cifră de afaceri de 283.370.341 RON în 2020 și 5 proiecte industriale monitorizate în ultimele 6 luni, compania ocupă a doua poziție în clasament. Potrivit VICTA.ro, NESS PROIECT EUROPE și-a îndreptat 60% din activitate în domeniul industrial. În prezent, Ansamblul logistic: depozit industrial și spații administrative, tehnice – CTP Park Bucharest West (Brico Depot) din Giurgiu se află în stadiul de construcție.
  • KESZ CONSTRUCȚII ROMÂNIA. Compania ocupă următoarea poziție, cu un total de 5 proiecte industriale monitorizate în ultimele 6 luni. Cifra de afaceri a firmei a atins 194.580.752 RON în 2020 și a finalizat, printre altele, o Hală de producție și depozitare în Dâmbovița. KESZ CONSTRUCȚII ROMÂNIA și-a îndreptat 38& din activitate în domeniul industrial.
  • SAGEX CONSTRUCT. Poziția a patra din clasament este ocupată de SAGEX CONSTRUCT, compania înregistrând o cifră de afaceri de 104.773.819 RON în 2020 și 5 proiecte industriale în ultimele 6 luni. Activitatea firmei este îndreptată în proporție de 42% în domeniul industrial, un proiect important fiind Centrul logistic – Parc Industrial CTPark Turda din Cluj, aflat în stadiul de amenajare.
  • B-MASIV. Următoarea poziție este ocupată de B-MASIV, cu un total de 5 proiecte industriale și o cifră de afaceri de 27.799.406 RON în 2020. Conform VICTA.ro, 63% din activitatea companiei a fost îndreptată către domeniul industrial. În prezent, proiectul Fermă de pui carne 56.000 capete/serie din Bihor este în stadiul de construcție.

În cazul companiilor cu număr egal de proiecte, mai exact firmele de pe pozițiile 2-5, criteriul de diferențiere a fost cifra de afaceri înregistrată în anul 2020.

Related Articles

Back to top button