Interviuri experti

Sfatul Elite pentru beneficiari: ”suntem prea saraci sa cumparam servicii ieftine”

Filip AuraD-ra Aura Filip,  PR & Marketing Specialist in cadrul companiei Elite Surface Systemsne-a dezvaluit cateva secrete din piata pardoselilor industriale, cum reuseste compania sa-si depaseasca concurenta si care sunt directiile de promovare pentru anul acesta.

Cum simtiti pulsul pietei pardoselilor industriale in primul trimestru al 2014?

Cu toate ca nu am avut parte de o crestere spectaculoasa, primul trimestru al 2014 a fost destul de bogat in oferte, cererea pe piata a fost mare, dar materializarea ei in contracte mult mai mica sau decizia de cumparare mult mai masurata, din cauza bugetelor limitate si a apelarii la solutii substitut precum beton cu cuart, PVC, gresie etc. Speram ca trimestrul doi, sa fie o perioada a actiunii, a concretizarilor, in sensul ca ofertele realizate in primul trimestru sa fie puse in aplicare in aceasta perioada.

Care este principalul aspect de care va loviti la o negociere, in situatia in care sunteti comparati cu un concurent?

  • Categoric pretul in detrimentul calitatii. Exista o idee preconceputa, in general asupra pardoselilor cu rasini sintetice, legat de pretul ridicat, fiind considerate produse de lux, cu toate ca in tarile Uniunii Europene sunt obligatorii.
  • De asemenea, ne confruntam si cu o lipsa de informare despre caracteristicile si avantajele acestor pardoseli, oamenii vad pretul si imediat gasesc inlocuitor, fara a mai analiza, spre exemplu gresia: platesti produsul propriu-zis plus materialele auxiliare si apoi si mana de lucru care costa cat materialul, iar pe langa acestea toata lumea stie dezavantajele placarilor ceramice legate de prezenta rosturilor, casabilitate sau inlocuirea acesteia, care presupune mult mai mult timp, resurse materiale si umane. In schimb pardoselile pe baza de rasini vin la pachet complet (materialele si transportul acestora, manopera de aplicare si pregatirea stratului suport), sunt usor de intretinut si reconditionarea lor presupune costuri mult mai mici decat investitia initiala prin aplicarea unui nou strat de rasina, putandu-se schimba in acelasi timp culoarea si designul. Aceste tipuri de finisaje ale pardoselilor au un mare avantaj prin lipsa rosturilor, impermeabilitate, rezistente mari la agresiune mecanica plus alte caracteristici speciale in functie de destinatie (antistatice, conductive, antiacide etc.).
  • In ceea ce priveste pretul si concurenta, calitatea pentru noi este importanta, iar
    sistemele pe care le oferim se aplica conform fiselor tehnice si destinatiilor pentru care au fost gandite. Daca beneficiarii isi imagineaza ca aplicatorii de pardoseli cu rasini care au preturi extrem de mici ofera produse comparabile calitativ cu sisteme care au preturi medii, se inseala, pentru ca „se umbla” la consum si la calitatea rasinii, precum si la modul de pregatire al stratului suport care are un rol foarte important in aplicarea acestor sisteme. Practic, unui sistem care este gandit sa reziste in timp si sa faca fata solicitarilor cu un anumit consum de rasina pe metru patrat, i se reduce foarte mult consumul de material, acesta nu se mai comporta in timp conform specificatiilor din fisa tehnica si poate fi un esec total.

De aceea, sfatul nostru este ca beneficiarii sa fie mult mai atenti atunci cand aleg sa lucreze cu aplicatori care au preturi mici, pentru ca exista o vorba ”suntem prea saraci sa cumparam servicii ieftine”, iar in timp vom ajunge sa le platim inzecit.

Cu siguranta aveti o lucrare de suflet. Spuneti-ne povestea ei.

Pentru noi, fiecare lucrare este importanta si am pus suflet in realizarea fiecareia. Nu putem spune ca avem o lucrare de suflet, toti clientii nostri sunt importanti, indiferent de marimea suprafetei realizate si de sistemul aplicat.

Cel mai dur client pe care l-ati intalnit, care a fost strategia dvs. sa-l castigati?

Nu putem spune ca am avut clienti duri, ci clienti mai putin informati. Strategia prin care i-am castigat a fost una corecta si transparenta, le-am prezentat toate caracteristicile si avantajele pardoselilor cu rasini, am efectuat o mostra si am detaliat si descris intreg procesul, am mers cu acestia si la alti beneficiari de-ai nostri pentru a vedea calitatea lucrarilor si durabilitatea acestora in timp. Credem ca este cel mai onest mod prin care iti poti castiga clientii.

In general, aveti mai multi clienti care va sunt vechi colaboratori, sau preferati sa va imbogatiti mereu portofoliul?

Intr-adevar avem o legatura deosebita cu vechii colaboratori, pe care-i cunoastem foarte bine, ne cunosc si ne-au oferit mereu plusul de incredere de care am avut nevoie. Suntem axati atat pe mentinerea vechilor colaboratori, cat si pe imbogatirea continua a clientilor, suntem deschisi oricarei provocari in materie de lucrari si motivati sa finalizam cu succes fiecare lucrare.

Daca ar fi sa definiti compania ELITE in 3 cuvinte, care ar fi acestea?

  • Calitate, Profesionalism, Flexibilitate.
  • Cand vorbim de calitate ne referim atat la lucrarile efectuate, cat si la oameni, care sunt intr-adevar profesionisti, cu o lunga experienta in domeniu.

In ceea ce priveste flexibilitatea, ne referim la disponibilitatea de a ne deplasa oriunde in tara si de a lucra atunci cand toata lumea se odihneste, cat si la capacitatea de intelegere si analiza—suntem „open mind” si propunem solutii „win-win”, pentru fiecare dintre clientii nostri.

ELITE s-a reinventat anul acesta. Care sunt principalele directii de promovare spre care v-ati orientat?

  • Anul acesta ne-am propus sa avem o noua imagine, sa fim mai „fresh”, de altfel noul logo al firmei are doua culori principale: verdele si portocaliul, echilibrul si energia, avand la baza griul, stabilitatea. Avem in lucru si un nou site, prin care dorim sa ne prezentam clientilor si sa oferim o transparenta in informatii.

Ca directii, ne-am dezvoltat si partea de imagine, specifica PR-ului, cat si partea de marketing, prin adaugarea de noi canale si metode de promovare.

Un cuvant de incheiere pentru echipa www.InfoPardoseli.ro ?

Ne-a facut placere sa colaboram cu echipa IBC pe toate proiectele intreprinse. Sunt o echipa solida, bine inchegata, eleganta si transparenta.

Mai multe detalii despre compania Elite Surface Systems

Pentru noutati din piata pardoselilor industriale, sportive, de exterior sau rezidentiale din Romania va recomandam portalul partener (click pe poza):

 
Related Articles

Back to top button