Ghiduri și Sfaturi

Sfaturi pentru curățarea unui spațiu industrial

Nu există o zi liniștită la un depozit, atelier sau fabrică. Între livrări, procese de fabricație, depozitare și distribuție, aceste spații industriale sunt centre de activitate. Când procesele sunt realizate corect, ar trebui să funcționeze ca o mașină bine unsă – motiv pentru care orice lucru care le perturbă armonia este o problemă importantă pentru eficiență.

O modalitate rapidă de a face roțile să nu mai funcționeze este să încercați să operați într-o instalație dezordonată. Nu numai că este un pericol pentru siguranță, dar majoritatea oamenilor lucrează mai puțin eficient în medii dezordonate, încetinid productivitatea.

Iată câteva sfaturi pentru a vă curăța și organiza eficient spațiul industrial:

Creați un plan de curățenie

Începeți prin identificarea diferitelor zone de curățare, astfel încât să puteți atribui responsabilitatea angajaților în funcție de rolurile lor. De asemenea, este o idee bună să încurajați personalul să aibă obiceiul de a curăța pe măsură ce se creează dezordine, pentru a preveni formarea mizeriei. Rețineți că zonele pot necesita curățenie lunară, săptămânală sau zilnică.

Păstrați podelele curate

Alunecările și căzăturile reprezintă o parte semnificativă din totalul accidentărilor la locul de muncă. O modalitate ușoară de a preveni acest lucru este să vă asigurați că podelele dumneavoastră sunt curate și fără obiecte care perturbă mersul. Găsiți o abordare de curățare a podelelor care funcționează pentru afacerea dumneavoastră și implementați-o pentru a vă menține pardoselile sigure.

Folosiți rafturi pentru a maximiza spațiul

Indiferent de tipul de spațiu în care lucrați, rafturile sunt o soluție excelentă pentru a-l menține organizat și a funcționa fără probleme. Nu numai că maximizează spațiul, dar mențin podelele libere și ajută la prevenirea căzăturilor. În unele facilități, puțin spațiu suplimentar la etaj poate face o mare diferență în facilitarea deplasării echipamentului.

Păstrați-vă unitatea aprovizionată cu materiale și echipamente de curățat

Echipamentele pentru curățenie reprezintă un pas important în asigurarea faptului că echipa dumneavoastră poate menține spațiul ordonat. Asigurați-vă că aveți echipamente precum mopuri, găleți, dezinfectanți și prosoape de hârtie stocate.

Puneți coșurile de gunoi la îndemână și asigurați-vă că le goliți în mod regulat

Furnizarea de coșuri de reciclare și de gunoi în întreaga instalație vă va încuraja lucrătorii să le folosească și să elimine în mod corespunzător materialele reziduale. Indicați clar ce tipuri de materiale sunt acceptabile în coșuri și amintiți-vă că materialele precum hârtia, lemnul, sticla și metalul pot fi de obicei reciclate. Coșurile de gunoi trebuie golite în mod regulat, altfel s-ar putea revărsa și ar putea crea o mizerie mai mare.

Utilizați curățarea ca formă de inspecție

Menținerea unei facilități curate poate contribui la sume economisite pentru afacerea dumneavoastră. O strategie ușoară de economisire a costurilor este utilizarea curățării ca formă de inspecție în întreaga unitate. Curățarea regulată va împiedica defectarea echipamentelor și a mașinilor și va asigura că fiecare zonă a instalației funcționează eficient.

De la siguranță, la economisirea costurilor, la productivitate, există o mulțime de motive pentru a menține o instalație industrială curată. Implementați aceste sfaturi pentru ca instalația dumneavoastră să funcționeze mai bine ca niciodată.

Related Articles

Back to top button