Ghiduri și Sfaturi

Sistemele wireless de iluminat industrial care îți aduc economii de energie de până la 50%

Depozitele şi centrele de logistică se află în centrul dezvoltării care are loc în acest moment în sectorul industrial. Gestionarea eficientă a comenzilor şi a proceselor de livrare sunt esenţiale pentru a obţine un grad de satisfacţie ridicat din partea clienţilor, la nivelul aşteptărilor lor ridicate, chiar dacă acest lucru înseamnă costuri mai mari de transport şi de energie electrică.

Afacerile din domeniul industrial sunt operaţionale 24/24. Dar pentru a asigura funcționarea în condiții de maximă siguranță și eficienţă, iluminatul de calitate, uniform şi eficient energetic are un impact major. De asemenea, iluminatul în spaţiile industriale are un rol important şi asupra bunăstării, productivităţii şi a sănătăţii oamenilor care lucrează acolo.

Studiu de caz: DB Schenker, Linz, Austria

DB Schenker este filiala grupului Deutsche Bahn care activează în domeniul transportului şi al logisticii, cu o reţea globală construită pe câteva elemente cheie: calitate, sustenabilitate şi relaţii cu clienţii bazate pe încredere. Obiectivul clientului a fost acela de a reduce consumul de energie în 4 depozite pe care le gestionează, ca parte a unei iniţiative mai ample de a reduce emisiile de carbon.

Provocarea clientului

În cadrul programului  de protecție a climei 2020, DB Schenker şi-a asumat angajamentul de a reduce emisiile de carbon cu 20% în depozitele pe care le gestionează. La momentul respectiv, iluminatul reprezenta 60% din totalul costurilor cu energia.

Soluţia Philips Lighting

Sistemul GreenWarehouse îmbină soluţiile LED eficiente energetic cu un sistem inteligent de management al iluminatului. Toate sursele de lumină au fost echipate cu unităţi de control, cu senzor de mişcare şi sistem de comandă wireless, care permite ajustarea intensităţii luminoase atunci când este necesar.

Pachetul este format din trei tipuri diferite de corpuri de iluminat – Philips GentleSpace pentru iluminatul general al spaţiilor deschise, respectiv Philips Maxos LED şi Philips Pacific LED pentru rafturi. Acesta poate fi instalat în depozite şi clădiri industriale, de orice dimensiuni, şi poate fi personalizat în funcţie de spaţiu, deoarece sistemul este scalabil în totalitate.

Beneficiile sunt considerabile:

  • Economii de energie de până la 50%
  • Reducerea costurilor de întreţinere folosind  LED-uri cu durată lungă de viaţă
  • Personalizarea zonelor de iluminat pentru a obţine exact nivelurile de lumină de care aveţi nevoie pentru a asigura productivitatea echipei şi a economisi energie.

Descoperă soluţiile profesionale de iluminat Philips Lighting!
Related Articles

Back to top button