Ghiduri și Sfaturi

Solutii de depozitare inteligente pentru hale frigorifice – Dexion “Pallet Shuttle“ si MOVO

DEXION

Dexion a dezvoltat soluţii de depozitare de înaltă densitate de tip Shuttle şi MOVO, optimizate pentru nevoile de depozitare şi manipulare specifice halelor frigorifice.

În condiţiile în care construirea, amenajarea, întreţinerea si exploatarea unui depozit frigorific presupune cheltuieli mult mai ridicate decât cele ale unui depozit cu temperatură ambientală, se impune folosirea unui sistem de depozitare care să folosească acest spaţiu cu maximă eficienţă. Sistemul trebuie să permită în acelaşi timp un acces rapid şi uşor la paleţi pentru a scurta timpul petrecut de operatori în depozit iar rafturile trebuie să reziste la acţiunea mediului rece şi umed dintr-un depozit frigorific.

ECONOMIE DE TIMP + ECONOMIE DE SPATIU = ECONOMIE DE BANI

Sistemul de depozitare Pallet-Shuttle cu satelit

20110719247 ND3_0480

Este o soluţie semi-automată de depozitare care permite folosirea la maximum a volumului halei. Sistemul permite ca toate operaţiunile de manevrare a materialelor să aibă loc în interiorul canalelor, manipularea realizându-se cu ajutorul navetei telecomandate.

√        Viteză ridicată în manipulare.

√        Poate lucra în mod FIFO şi LIFO.

√        Foarte eficient în mediu frigorific, creste eficienta spatiului de depozitare

√        Uşor de utilizat şi de întreţinut

Pentru acelasi numar de paleti dorit a fi depozitati, costul pe palet al investiţiei (depozit + rafturi) cu un sistem pallet shuttle reprezintă 90% din valoarea investiţiei (depozit + rafturi) facuta cu un sistem de depozitare static, tradiţional. Acestei economii iniţiale se adaugă costurile de exploatare mult reduse faţă de acelea ale soluţiilor tradiţionale.

Rafturi mobile – MOVO

Stelajele sunt montate pe cadre mobile, care se deplasează pe şine în interiorul depozitului. Cadrele sunt acţionate electronic şi în general sunt ţinute închise, păstrându-se un culoar de acces.

KA_2543 KA_2539

√        Sistemul foloseşte la maxim suprafaţa podelei, deoarece este necesar un singur culoar de acces.

√        Acces 100% la fiecare palet.

√        Oferă un grad de ocupare foarte bun al suprafeţei de depozitare.

√        Asigură eficientizarea maxima a spaţiului.

√        Asigură costuri mai reduse în investiţie, întretinere şi exploatare

Pentru acelasi numar de paleti dorit a fi depozitati, costul pe palet al investiţiei (depozit + rafturi) cu un sistem de rafturi MOVO reprezintă 75% din valoarea investiţiei (depozit + rafturi) facuta  cu un sistem de depozitare static, tradiţional. Acestei economii iniţiale se adaugă costurile de exploatare mult reduse faţă de acelea ale soluţiilor tradiţionale.
Related Articles

Back to top button