Solutii pentru reducerea supraincalzirii halelor, a spatiilor de productie si a birourilor
Odata cu incalzirea vremii si apropierea sezonului estival, spatiile de productie si depozitele se confrunta cu o problema apasatoare mai ales pentru persoanele care isi desfasoara activitatea in acest tip de spatii: SUPRAINCALZIREA. Cu aceeasi problema se confrunta si cladirile de birouri, iar temperaturile ridicate de afara care incalzesc si spatiul interior sunt tinute in mai mica sau mai mare masura sub control cu ajutorul instalatiilor de climatizare.
Ce e de facut pentru a scapa sau macar a se reduce supraincalzirea in spatiile de productie sau in birouri?
Probabil ai trait acel moment cand afara sunt doar 25 de grade, iar inauntru senzatia este ca sunt peste 30 de grade. Cand nu te poti concentra la lucru din cauza caldurii sau nu vezi nimic in monitor pentru ca bate soarele in calculator.
Instalatia de climatizare ajuta mult la mentinerea temperaturii optime in birouri, insa nu reuseste intodeauna sa creeze un microclimat placut, motiv pentru care se dezvolta zone prea reci si zone prea calde. Cei de langa geam sufera de caldura, iar cei de sub gurile de evacuare a aerului le este rece.
Ce e de facut in acest caz?
In primul rand, sursa de caldura trebuie redusa, pentru ca pe timp de vara fiecare ochi de geam devine cate un radiator. Cele mai performante solutii de reducere a supraincalzire sunt foliile protectie solara, pentru ca sunt singurele mijloace care resping energia solara si permit vizibilitatea catre exterior. Celelalte mijloace de umbrire ori nu permit vizibilitatea catre exterior ori absorb caldura dupa care radiaza catre interior.
Foliile protectie solara reusesc sa respinga o cantitate uriasa de energie solara, pana la 90%, in conditiile in care nu opresc vizibilitatea catre exterior! De asemenea, sunt mijloace care au cost de intretinere ZERO. Cat despre durabilitate, durata de viata este de 15-20 ani. Termenul de garantie 7 ani.
Ce se castiga prin aplicarea foliilor protectie solara? Sa enumeram cateva avantaje:
- conditii de lucru optime, randamentul personalului este mai ridicat
- conditii de vizibilitate imbunatatita a monitoarelor
- instalatia de aer conditionat lucreaza la intensitate mult mai scazuta, deci durata de viata creste
- cel usor de masurat este reducerea costurilor cu energie electrica, in doar trei ani costul infolierii se amortizeaza doar din reducerea costurilor cu energia electrica.
Un caz aparte il reprezinta spatiile de productie sau depozitele, unde controlul temperaturii, adica reducerea supraincalzirii cu instalatii de climatizare este practic imposibil de realizat din cauza volumului imens de aer. Iar daca in acoperis sunt luminatoare din policarbonat, supraincalzirea este si mai puternica.
Descopera solutiile Masterfol pe ARHISPEC!
Exista solutii de reducere a supraincalzirii si pentru policarbonat, altele decat foliile (foliile se pot aplica doar pe suprafete de sticla). Pentru policarbonat exista o vopsea speciala.
Cum poti rezolva problema supraincalzirii cu vopseaua speciala Ultrastop?
Aceasta vopsea reflecta 70% din energia solara, in conditiile in care lasa sa treaca lumina vizibila in proportie de 90% – ceea ce este un lucru remarcabil – dar si pentru ca este capabila sa urmareasca dilatarea si comprimarea mare caracteristica placilor de policarbonat. Aceasta este singura tehnica de reducere a efectul de sera prin placile de policarbonat.
Un alt avantaj al vopselei Ultrastop este cresterea duratei de viata a placilor de policarbonat. Eficienta stratului protector UV al placilor de policarbonat scade in timp, ducand la pierderea elasticitatii si deterioarea lor din cauza grindinei. Vopseaua de protectie solara Ultrastop blocheaza radiatiile UV, crescand astfel durata de viata a placilor din acoperis.
Mai multe informatii solicitati la specialistul in protectie solara – SALSTAR – companie care detine brandul MASTERFOL.