Ghiduri și Sfaturi

Tot ce trebuie sa stii despre generatoarele de curent electric

Ai nevoie de o sursa de incredere pentru a scapa de neplacerile intreruperilor de curent? Casa, biroul, restaurantul, depozitul sau santierul tau pot functiona continuu cu ajutorul unui generator de curent electric.

Daca te regasesti in situatiile de mai sus si esti convins ca ai gasit solutia la problemele tale, e firesc sa te intrebi:  Ce este un generator de curent electric si cum functioneaza? Iti propunem sa afli cateva informatii despre acest echipament, astfel incat sa poti alege ca un profesionist!

Generatorul de curent electric, cunoscut si sub denumirea de grup electrogen, reprezinta un echipament cu doua componente principale: un motor termic si un alternator.

Principiul de functionare este unul simplu: alternatorul transforma energia mecanica a motorului in energie electrica.

Ca mod de prezentare, cele doua componente descrise mai sus si radiatorul – al carui rol este de a raci motorul- se gasesc montate pe un sasiu. Pentru a asigura functionarea motorului, sasiul are integrat si rezervorul de combustibil (benzina sau motorina). Standard, rezervorul de combustibil este proiectat pentru a asigura o autonomie de functionare de 8 ore, dar la cerere se pot produce si cu capacitate marita pentru o autonomie de pana la 24 ore.

(sursa foto – profmag.ro)

Operarea unui generator electric se face cu ajutorul unui panou de comanda – manual sau automat. In cazul celui automat, generatorul va porni singur imediat ce a aparut intreruperea de curent si se va opri la restabilirea acestuia.

(sursa foto – profmag.ro)

In cazul in care, generatorul se monteaza la exterior, atunci este nevoie ca acesta sa fie protejat de o carcasa. Pe langa rolul de a proteja generatorul la intemperii, aceasta are si rolul de insonorizare (reducere a zgomotului).

(sursa foto – profmag.ro)

Pe langa informatiile prezentate mai sus, ai nevoie sa mai afli cateva informatii utile despre generatoare pentru a te asigura ca iei decizia corecta. Astfel te invitam sa ne transmiti solicitarile tale la: comercial@profmag.ro sau la 0741 25 25 27.
Related Articles

Back to top button