Ghiduri și Sfaturi

TUBO: sistem inovativ de aspirare centralizat de uz industrial

 

Nu e chiar atat de simplu de gasit cea mai potrivita si personalizata solutie pentru curatarea unui spatiu industrial, indiferent de destinatia lui – productie, depozitare, logistica – sau a unui spatiu comercial, sportiv sau medical. Mai ales pentru ca beneficiarul unui astfel de spatiu, de regula, tine cont de mai multe aspecte: sa investeasca cat mai putin, sa se amortizeze cat mai rapid investitia, sa aiba costurile de intretinere cat mai reduse, sa existe usurinta in exploatare si, bineinteles, sa fie cat mai eficienta.

 

De multe ori aceste aspecte sunt pur si simplu, neglijate. Iar consecintele pot fi destul de grave pentru „buzunarul” beneficiarului, ajungand sa se cheltuiasca sume mari pentru diverse produse/echipamente destinate curateniei, sa creasca costurile lunare de intretinere si exploatare in mod considerabil, sa nu beneficieze de usurinta in exploatare, ba chiar mai grav, sa nici nu fie eficienta solutia aleasa. Se poate intampla pur si simplu sa nu fie cautate noile aplicatii si tehnologii disponibile pe piata.

 

Vestea buna se numeste TUBO si vine din partea Teknika din Mures, unicul distribuitor in Romania al produselor TUBO, fabricate de catre producatorul italian AERTECNICA, lider mondial in proiectarea SISTEMELOR DE ASPIRARE CENTRALIZATA.

 

 

Functionarea sistemului TUBO este atat simpla cat și practica: tubul  flexibil de lungimi diferite se conecteaza la prizele de aspirare. Aspiratorul porneste automat si praful aspirat se filtreaza iar dupa aceea se evacueaza in exterior.

TUBO reprezinta un echilibru perfect intre tehnologie, design si fiabilitate, respectand si mediul înconjurator.

 

aspirator central, tubulatura, prizele de aspirare. Aspiratorul central se monteaza intr-o camera tehnica, garaj, creeaza un vacuum de trei -patru ori mai mare decat aspiratoarele clasice. Praful, mizeria se aspira si prin tubulatura praful este condus si evacuat in afara spatiului.

 

 

 

Sa luam spre exemplu acest studiu de caz: interiorul unei hale de dimensiuni mari ale unei turnatorii. Se lucreza cu piese metalice de 100 de kg. Acestea au fost supuse unor proceduri de prelucrare: racire, frezare, slefuire, asamblare, etc. Piesele – elemente metalice – au fost manipulate cu un pod rulant. In urma procesului de prelucrare a rezultat in scurt timp (1-2 saptamani) un praf fin metalic, care se depunea peste tot in hala, ingreunand sau chiar blocand functionarea podului rulant. Astfel, blocand procesul tehnologic, a generat pierderi insemnate de timp si evident, pierderi financiare considerabile. Sistemul TUBO este adaptabil pentru rezolvarea unei astfel de situatii.

 

Avantajele, caracteristicile tehnice net superioare, designul deosebit, aria larga de utilizare si implementare, durabilitatea datorata sistemului de autocuratare a filtrului si a automatizarii si realizarea unei puteri mari de aspirare obtinute cu un consum redus de energie recomanda utilizarea sistemului TUBO in orice spatiu care necesita cutatare.

 

Teknika recomanda o atentie mare la alegerea unui astfel de produs din piata. Consecintele alegerii unui produs slab calitativ duce la o durata de viata de functionare mai scurta, in multe cazuri putere de aspirare mai slaba, arie de implementare redusa.

Costul unui sistem TUBO in cazul spatiilor industriale se stabileste doar dupa un studiu de caz.

 Nu in ultimul rand, aspiratoarele centralizate joaca un rol important in prevenirea imbolnavirilor pulmonare. Astfel, TEKNIKA prin TUBO reuseste sa creeze un mediu, in care putem respira un aer curat, demostrandu-si astfel propria filosofie:  

Think clean.

Pentru a realiza un SISTEM DE ASPIRARE CENTRALIZATA, firma investeste foarte mult timp, pasiune și pricepere in ceea ce face. Aceste investitii la care se adauga experienta de peste 25 de ani a producatorului, constituie garantia ca toti clientii TEKNIKA vor beneficia de un sistem avansat de aspirare.  

Pe langa spatii industriale, de tip productie, depozitare, logistica se mai poate utiliza in spatii de tipul: hoteluri, banci, spatii de birouri, spalatorii auto, centre comerciale, cabinete-laboratoare dentare, etc. Practic intr-un spatiu unde se efectueaza proceduri de curatenie – TUBO isi gaseste utilitatea.

Teatrul National Targu Mures, Hotel Alunis Sovata, spatii de birouri Net Conf si spalatorii auto, etc.  Click aici pentru GALERIE FOTO si REFERINTE

Telefon mobil: 073 6661989, 0741 229 424, 0749 181242

E-mail: office@aerteknika.ro Link site: www.aerteknika.ro

 
Related Articles

Back to top button