Ghiduri și Sfaturi

Urcare rapidă si sigură pe schelă, cu scările platformă de la Layher

Conform normelor TRBS 2121-1, ultima versiune a Regulamentului Tehnic German pentru Siguranță Industrială, accesul pe schelă utilizând podine cu trapă nu mai este permis pentru construcții mai mari de 5 metri, pe perioada de utilizare a schelei.

Ca alternativă, se pot utiliza scările platformă din aluminiu de la Layher, acestea asigurând urcarea și coborârea în interiorul schelei.

Mai mult, accesul este mult mai rapid fără a mai fi necesară deschiderea, respectiv închiderea continuă a trapei de acces.

De asemenea, lucrătorii au întotdeauna o mână liberă pentru transportul uneltelor și a materialelor iar accesul de-a lungul unui nivel de schelă nu mai este blocat de către scările aferente podinelor cu trapă.

Avantajele scărilor platformă Layher sunt de asemenea foarte apreciate în cazul inspecțiilor pe șantier efectuate de către managerii de proiect și arhitecți, în special atunci când aceștia urcă pe schelă fără echipament adecvat.

Tranziție pe schela principală fără goluri

Turnul de schelă cu scară se fixează de schelă cu cupla U-distanțier. Spațiul ce rămâne între podina schelei și podestul scara platformă se poate acoperi ușor și rapid cu o podină standard cu lățime 0.19 m (din oțel sau podină Stalu).

Cu aprobarea Autorității în Construcții

Utilizarea scărilor platformă Layher utilizate pentru acces este conformă cu aprobarea pentru schela din oțel SpeedyScaf 70 cu înălțime de până la 24 metri, în versiunea standard. Ceea ce înseamnă că nu mai sunt necesare verificări ulterioare pentru portanța specificată -1.0 kN/m². Acest lucru salvează timp și bani. Capacitatea portantă maxim admisibilă a platformei este de 2.5 kN/m².

Scara platformă robustă din aluminiu este disponibilă pentru o deschidere a câmpului de 2.57 m, respectiv de 3.07 m. Pentru o lățime a schelei de 1.09 m, este disponibilă o scară platformă de 0.94 m lățime, de asemenea pentru ambele deschideri ale câmpului de schelă.

Ca alternativă la scara platformă, este disponibilă scara confort din aluminiu, cu trepte mai late și înălțime de 0.22 m. Acestea sunt conforme clasei B din normativul EN 12811-1. Fiind necesare aceleași balustrăzi exterioare, interioare sau cele pentru scări, scările confort completează gama de produse pentru scări platformă exterioare schelei de fațadă.

Scări de egalizare ce asigură egalizarea pe înălțime

Pentru preluarea diferențelor de cotă față de teren, sunt disponibile o varietate de scări de egalizare cu înălțimi de 1.00 m, 1.20 m sau 1.70 m. Acestea asigură o tranziție lină către turnul de acces cu scară exterior – chiar și în cazul unor pante abrupte ale terenului. Varianta de 1.00 m înălțime este echipată cu tălpi cu filet, iar cea de 1.20 m, respectiv de 1.70 m înălțime, sunt prevăzute cu puncte de îmbinare pentru acestea.

NOU: Dreaptă U de capăt pentru scări platformă

Pentru asamblarea primului nivel este disponibilă o dreaptă U specială. La utilizarea acesteia, talpa cu filet ce transmite solicitările poate rămâne poziționată sub schela de fațadă, fără a mai fi necesară o altă talpă cu filet. Acest lucru favorizează o introducere solidă a forțelor structurale, reducând în același timp efortul de asamblare.

Daca doriți mai multe informatii despre scările platform de la Layher, completați formularul de mai jos:
Related Articles

Back to top button