Interviuri experti

INTERVIU: Carlisle Romania – Expert in hidroizolatii EPDM HERTALAN

Carlisle Romania, o companie cu un portofoliu puternic alcatuit din branduri renumite la nivel mondial, reprezinta un nume de referinta in industria constructiilor din tara noastra. Ce tipuri de branduri reprezinta mai exact si pe ce se concentraza echipa in 2019 am aflat chiar de la dl Anghel Ailenei, Director General, intr-un interviu acordat in exclusivitate InfoHale.

Pentru inceput, va invitam sa ne spuneti cateva cuvinte despre produsele pe care le oferiti pietei.

Portofoliul de produse Carlisle este reprezentat de branduri de top, consacrate la nivel mondial.

Obiectul principal de activitate al Carlisle Romania este procesarea membranelor din cauciuc sintetic – HERTALAN® EPDM (https://hertalan.ro ), folosite ca solutii de hidroizolare a acoperisurilor plate, a iazurilor, a bazinelor de retentie, a statiilor de biogaz, a canalelor de irigatie, a rezervoarelor etc.

Membrana EPDM HERTALAN®, este extrem de populara pe pietele Europei de Vest si Centrale si este cea mai performanta solutie de hidroizolare, avand un raport pret/calitate foarte favorabil beneficiarilor. In Romania sunt relativ putin cunoscute, cea mai mare cota de piata fiind ocupata de produsele traditionale de hidroizolare.

Hertalan, cu un istoric de peste 100 de ani, este prima companie din Europa care fabrica si foloseste membrana EPDM ca si solutie de hidroizolare a acoperisurilor plate, fiind, de altfel, si cel mai important producator. In portofoliul clientilor se regasesc Sika, Continental, Bostik, etc.

Extrem de versatile si sustenabile, membranele HERTALAN® EPDM prezinta avantaje indiscutabile:

  • Se aplica fara flacara deschisa;
  • Sunt foarte rezistente la UV si ozon;
  • Au o elasticitate certificata de peste 400%;
  • Isi pastreaza proprietatile fizico-mecanice incepand cu -45°C;
  • Sunt certificate ca fiind rezistente la penetrarea radacinilor;
  • Sunt prietenoase cu mediul inconjurator, avand diverse agremente europene KOMO®, DuboKEUR®, BBO;
  • Au o durata de viata certificata prin studii stiintifice de peste 50 de ani – certificat SKZ;

Stim ca prin intermediul fabricii din Baia Mare ati reusit in fiecare an sa livrati pietei cantitati insemnate de membrane EPDM HERTALAN®. Care ar fi secretul?

Anul acesta implinim 15 ani de activitate sustinuta la standarde de calitate extrem de ridicate. Practic, pana anul trecut in luna mai, am performat exclusiv pentru partenerii nostri din Europa.

Ne mandrim ca procesam anual peste 1,2 milioane de metri patrati de membrana HERTALAN® EPDM.
Trebuie mentionat faptul ca, in doar cativa ani, prin determinarea managementului, am ajuns sa detinem un standard propriu de calitate, cautat cu prioritate de catre beneficiarii partenerilor nostri. Mai tarziu, Sistemul de Operare Carlisle (Carlisle Operating System) a structurat lucrurile si mai mult, in final cerinta si satisfactia clientului sa reprezinte elementele fundamentale.

Putem fabrica hidrosisteme la dimensiunile clientului, executia realizandu-se cu echipamente performante automatizate in cadrul fabricii noastre.

Care este istoricul companiei Carlisle in Europa?

Compania americana Carlisle, companie listata la Bursa de Valori din New York de peste 100 de ani, prin programul si viziunea de dezvoltare pe termen lung isi face simtita prezenta in Europa incepand cu anul 1985. 

Achizitia HERTALAN® de catre compania americana Carlisle a facut parte dintr-un program sustinut de achizitii de fabrici la nivel european, intrarea noastra in marea familie Carlisle facandu-se in anul 2012.

Carlisle este prezenta in Europa cu capacitati de productie in: Olanda, Germania, Elvetia, Italia, Regatul Unit si bineinteles, in Romania.

Fabrica noastra din Baia Mare, singura de acest fel din tara si din aceasta regiune a Europei, are ca principal obiect de activitate procesarea membranelor din cauciuc sintetic EPDM HERTALAN®.

Care a fost pana in prezent cea mai mare provocare cu care v-ati confruntat?

Indiscutabil, este vorba de proiectul care se afla in derulare si unde Carlisle va pune in opera pachetul complet al hidrosistemului pentru o capacitate deosebita de productie industriala, cu o suprafata de peste 80.500 mp.

Solutia tehnica oferita de Carlisle este bariera de vapori Alutrix®600 (https://alutrix.ro ) cu indice de impermeabilitate SD>1500 si hidrosistemul HERTALAN® EPDM Easy Cover 1,2 mm aplicat prin RhinoBond® Technology de lipire prin inductie electromagnetica (https://rhinobond.ro )

Investitorul, Universal Alloy Corporation, un jucator important in industria aeronautica mondiala, pune bazele celei de-a doua mare capacitate de productie in proximitatea localitatii Baia Mare, judetul Maramures (https://universalalloy.com ).

Profesionalismul si calitatea indiscutabila a produselor si serviciilor CARLISLE – HERTALAN® au fost principalele atribute care au balansat si au condus ca decizia antreprenorului general AMISA SA, reprezentata de dl Raducu Pop – manager general si dl Cornel Sopoian – director tehnic sa fie in favoarea noastra.
Related Articles

Back to top button