Ghiduri și SfaturiStiri

Victorie dubla pentru STILL la Premiile IFOY 2017 – echivalentul „Oscarurilor” pentru vehicule industriale

În 2017, STILL se află din nou printre câștigătorii Premiilor International Forklift Truck of the Year (IFOY – Stivuitorul anului pe plan internațional), care sunt acordate celor mai bune vehicule industriale, respectiv celor mai bune soluții de sistem. STILL a plecat acasă cu două premii – câștigând premii pentru a patra oară de la debutul IFOY în 2013. Ceremonia de acordare a premiilor a avut loc în data de 9 Mai în ambianța BMW World din München, în ziua de deschidere a târgului pentru logistica transporturilor – cel mai important târg în domeniul logisticii, mobilității, IT și Administrarea Lanțului de Aprovizionare.


Premul IFOY la categoria „Vehicul pentru depozite” a fost acordat selectorului orizontal autonom STILL iGo neo CX20

iGo neo CX 20 își urmează în orice moment operatorul în timpul programului de lucru și se va deplasa în poziția corespunzătoare primului, sau celui de-al doilea palet, în funcție de selecția făcută. Vehiculul permite întotdeauna operatorului să meargă în față, și va menține în mod autonom distanța specificată de operator de cel puțin 50 cm de la raft sau de la poziția de manevrare a paletului. Mulțumită sistemului de asistență autonomă, care comandă sistemele de acționare și de direcție, operatorul se poate concentra în întregime asupra sarcinilor pe care trebuie să le îndeplinească.

Dr. Jochen Köckler, membru al Consiliului Deutsche Messe, a declarat: „iGo neo CX 20 a oferit o performanță extraordinară în cadrul zilelor de testare IFOY și a convins echipa de testare, consilierii IFOY și în final și juriul. Factorul crucial a fost înalta valoare inovativă combinată cu o extraordinară valoare adăugată pentru client, precum și modul profesionist de implementare a acestora – O piatra de hotar în domeniul intralogisticii.”

Premiu IFOY la categoria „Vehicule speciale” a fost acordat convoiului STILL LiftRunner
În acest caz, juriul a fost impresionat de Still LiftRunner, un sistem tip convoi pentru greutăți mari, care este compus dintr-un vehicul trăgător, un cadru C parțial automatizat (remorcă) și cărucioare (cărucioare pe roți pentru transportul sarcinilor). Scopul acestei soluții a fost acela de a permite integrarea într-un sistem de alimentare a producției cu convoaie chiar și a cărucioarelor pentru sarcini supradimensionate, cu greutăți de până la două tone și cu dimensiuni de aproximativ 1.200 x 2.400 mm. Procesul de încărcare și de descărcare poate fi comandat prin intermediul ecranului tactil. Camerele cu obiectiv superangular montate deasupra remorcii asigură un nivel maxim de siguranță. Examinatorii au considerat lamele extensibile în lateral și controlul de la distanță prin intermediul ecranului tactil ca fiind elemente inovative cheie.
Related Articles

Back to top button