Ghiduri și Sfaturi

5 sfaturi utile pentru securitatea în depozite

Securitatea depozitelor este unul dintre cele mai importante aspecte ale multor afaceri comerciale. Companiile din întreaga lume depind de depozitele lor, iar problemele de securitate vor duce la pierderi financiare, precum și la un moral mai scăzut al angajaților. De aceea, firmele de logistică și facilitățile de depozitare trebuie să aibă bariere fizice și elemente de securitate care să protejeze împotriva accesului neautorizat. Mai jos găsiți câteva sfaturi pentru siguranța spațiilor de depozitare:

Sisteme de alarmă și/sau camere de supraveghere video

Sistemele de alarmă și camerele de supraveghere video de înaltă perfomanță sunt ambele elemente esențiale pentru securitatea depozitului. Recuperarea activităților înregistrate este acum ușor disponibilă și ușor accesibilă grație înregistrării digitale și a DVR-urilor de ultimă generație, care oferă protecție maximă și numeroase avantaje, inclusiv:

  • Calitate video superioară
  • Înregistrare în timp real pe mai multe zone
  • Monitorizare de la distanță
  • Regăsirea rapidă a datelor video
  • Înregistrare și redare simultan
  • Arhivare nesupravegheată
  • Integrare perfectă cu alte sisteme de securitate

Unul dintre cele mai valoroase avantaje de pe listă este monitorizarea alarmelor la distanță. Cu această caracteristică, proprietarii de afaceri și administratorii de depozite își pot utiliza sistemele de supraveghere video bazate pe IP pentru a monitoriza datele video de oriunde, oricând.

Structura clădirii

Clădirile trebuie să fie construite din materiale care să reziste tentativelor de efracție și să protejeze împotriva manipulării exterioare. Se recomandă efectuarea de inspecții și reparații periodice la structura clădirii dumneavoastră. Acest lucru poate ajuta la prevenirea alarmelor false și a amenzilor care vin împreună cu acestea. Dacă asociați o structură solidă cu un sistem de alarmă profesional, depozitul dumneavoastră va fi protejat optim.

Sisteme de protecție a instalațiilor

Sistemele de protecție a instalațiilor, cum ar fi sistemele de alarmă la incendiu, sistemele de suprimare a incendiilor, sistemele de detectare a gazelor periculoase și epuratoarele de aer ar trebui să fie securizate și monitorizate împotriva manipulării sau opririi neautorizate. Ca și în cazul structurii clădirii, aceste sisteme critice de protecție ar trebui să fie testate periodic pentru a vă asigura că funcționează corect.

Împrejmuire

Împrejmuirea perimetrală în jurul curții facilității dumneavoastră ar trebui să cuprindă fiecare zonă care înconjoară depozitul. Dacă nu există garduri în jurul curții, instalați unele sau implementați tehnici procedurale pentru a proteja curtea de intrarea ilegală. 

De asemenea, se recomandă ca protecția împotriva intruziunii exterioare să fie documentată. Acest proces de documentare poate fi extrem de ușor și eficient prin implementarea unui sistem de control al accesului. Sistemele sunt extrem de sofisticate, dar ușor de utilizat dacă sunt instalate corect și pot fi integrate într-o serie de alte sisteme comerciale de securitate pentru o eficiență maximă.

Iluminat

Iluminarea adecvată trebuie să fie asigurată în interiorul și în exteriorul instalației, în special în următoarele zone: intrări și ieșiri, zone de manipulare și depozitare a mărfurilor, linii de gard și zone de parcare.





Related Articles

Back to top button