Interviuri experti

Alfa Cluj: Soluții avansate pentru acces și siguranță industrială

SC ALFA CLUJ SRL, o societate românească cu capital privat străin, care a fost înființată în anul 1996. Societatea face parte dintr-un grup de firme specializate în furnizarea de tehnică de încărcare-descărcare și manipulare a mărfurilor. Sub brandul Alfa Doors, ALFA CLUJ SRL oferă o gamă variată de uși industriale și sisteme de andocare, fiind recunoscută pentru calitatea și inovația produselor sale.

Vom explora împreună principalele direcții de dezvoltare ale companiei, provocările întâmpinate și perspectivele de viitor în domeniul ușilor industriale.

Care sunt 3 sfaturi pe care le-ați acorda unui client nou pentru achiziția corectă de uşi industriale?

Nu prețul trebuie să fie principalul criteriu de alegere a unei uși industriale; să se analizeze calitatea produsului, durata de viață, garanția, durata de intervenție în perioada de garanție și post-garanție. Doar să nu uităm că este foarte important de la cine cumpărăm.

Care sunt 3 capcane/greșeli des întâlnite pe care le observați că le fac cumpărătorii când achiziționează uşi industriale?

Eu cred că la această întrebare ar trebui să împărțim clienții cel puțin în 2 categorii: o categorie sunt clienții mici cu câteva uși industriale unde deseori cad în capcana promisiunilor (deșarte) ale micilor vânzători care promit tot ce vrea să audă clientul, iar când ajunge marfa să constate că nu este ceea ce se aștepta, iar de garanții și post-garanții să nici nu mai vorbim, schimbă firmele, nu răspund la telefon, într-un cuvânt se fac nevăzuți.

O altă categorie sunt clienții mari unde în general achiziția ușilor o fac constructorii, iar în multe cazuri nu sunt cunoscute toate detaliile de funcționare și utilizare a acestor uși, dar din cauza presiunii termenelor de livrare sunt comandate cu un minim de dotări și bineînțeles la un preț inferior, iar completările ulterioare costând mai mult decât o ușă de calitate cu dotări superioare.

Care sunt 2 -3 proiecte recente la care lucrați sau le-ați finalizat recent și ce soluții tehnice din portofoliul dvs. ați folosit?

Fabrica Knauf de la Târnăveni, unde sunt montate de către Alfa Cluj uși sectionale, uși metalice antifoc, cortine antifoc, uși rapide, uși glisante antifoc.

Fabrica lactate Silvania Bio din Crișeni Sălaj, unde sunt montate uși pentru industria alimentară, uși frigorifice, egalizator de rampă, ușă rulou, obturatoare gonflabile.

Care sunt provocările momentului în segmentul în care activați?

O provocare în acest moment este găsirea de forță de muncă calificată și competentă atât în domeniul vânzărilor cât și a punerii în operă.

Cum vedeți evoluția pieței în nișa dvs. de uşi industriale în România în următoarele 6-12 luni?

Este un început de an promițător, doar să nu uităm de situația geopolitică din Estul Europei care dă un sentiment de neîncredere în a investi în această zonă. Mulți investitori străini au oprit investițiile, iar alții se gândesc foarte serios dacă să investească.

Ne puteți spune câteva din obiectivele Alfa Doors pe care le implementați în această perioadă?

În fiecare an încercăm să aducem în portofoliul nostru produse noi care să completeze gama pe care o putem oferi clienților noștri, iar în acest an ne concentrăm atenția spre promovarea Sistemelor de protecție la inundații, un produs care credem că are un potențial în acest moment.
Related Articles

Back to top button