Depozitarea apelor și epurarea apelor uzate – soluția ideală pentru hala ta. De la ALFA ECOLOGIC Hunedoara.
ALFA ECOLOGIC SRL HUNEDOARA poate fi parterul ideal în rezolvarea diverselor probleme legate de depozitarea apelor potabile, industriale, reziduale și de incendiu, precum și de epurarea apelor uzate industriale sau menajere. Toate produsele sunt din PAFS ( fibra de sticla ).
1 – REZERVOARE PENTRU DEPOZITARE
Putem pune la dispoziție o gama tipodimensionala variata de rezervoare de la 2 la 1200 mc : rezervoare subterane, rezervoare suparaterane verticale sau orizontale, rezervoare cilindrice modulare, modulare rectangulare, rezervoare eliptice, rezervoare pentru colectare ulei uzat, apa de ploaie, rezervoare poentru rezerva de incendiu, rezervoare pentru irigatii, rezervoare distributie carburanti, rezervoare pentru separatoare de grăsimi sau de hidrocarburi. Totodata putem fabrica și rezervoare pentru diverse lichide cu încărcături bazice sau acide.
Ce CÂȘTIGURI garantate aduc rezervoarele noastre:
- durată de viață foarte mare : între 50 și 70 de ani;
- nu corodează, precum cele metalice;
- nu au costuri de întreținere;
- greutate redusă față de cele din beton sau metal;
- se transportă ușor;
- montaj foarte ușor de executat: se îngroapă DIRECT în sol fără alte amenajări speciale;
- aplicare racorduri conform cerințelor aplicației;
- pentru o rezistență sporită, au la interior un strat de protecție specială cu fibră tip C ;
- fiabilitate dată de natura materialelor din care sunt executate ;
- bride pentru ridicare cu macaraua ;
- posibilitatea izolării cu spumă poliuretanică ;
- posibilitatea compartimentării interioare;
- posibilitatea fabricării cu pereți dubli;
- structură rezistentă (rezistență la sarcini este asigurată de centuri de rigidizare prin bobinare cu comandă numerică controlată);
- posibilitatea montării de sisteme de încălzire .
- tratament U.V. (TOPCOAT);
- realizare suporți de susținere;
Calitatea înaltă a produselor noastre este data de tehnologia folosită :
1- Metoda de infasurare McClean Anderson. Aceasta metoda de fabricatie asigura un control exact al modului de asezare a firelor pe rezervor precum si a modalitatii de intretesere a acestora. Putem genera tasaturi complexe, în așezare uniformă,rezultatul fiind rezistența maximă a materialului compozit.
2 – Raport garantat : 70 % fibră – 30 % rășină. Rezistenta materialului compozit este dată de fibra de sticlă, nu de rășină ( materialul plastic de umplutură ). Studiile de rezistență a materialelor au arătat că raportul optim este 70/30. Noi am reușit să punem în practică acest raport.
3 – Rețetă de fabricație personalizată, în funcție de aplicația dorită și particularitățile de montaj. Rețetele de înfășurare sunt generate computerizat și obțin maximul de rezistență a compozitului prin utilizarea unghiurilor mari de bobinaj. Cu cât unghiul de înfășurare a firului este mai mare , cu atât rezistența materialului crește.
4 – Suprafața interioară de contact cu lichidul este realizată din materiale speciale ( rășini vinilesterice + bariera chimică ). Acest fapt împiedică apariția microporilor și a fenomenelor de osmoză, pe întreaga durată de viață a produsului. Materialele convenționale “îmbătrânesc” în timp, ducând la apariția fenomenelor mai sus menționate.
Și, cu această tehnologie reușim să fabricăm astfel de rezervoare :
2 – STAȚII DE EPURARE
Pentru epurarea apelor uzate menajere vă punem la dispoziție stații de epurare pentru 4 – 5000 persoane, stații ce beneficiază de tehnologie de ultimă generaţie și asigură o eficienţă de 99% în purificarea apelor . În urma acestui proces, apa epurată poate fi deversată în efluenți naturali. Datorită proiectării, staţiile de epurare produse de noi consumă foarte puţină energie electrică. În ceea ce priveşte costurile suplimentare, aceste sisteme sunt foarte eficiente, deorece nu au nevoie de bioactivatori sau alte substanţe pentru a funcţiona în parametri normali. Întreţinerea este minimă şi vidanjarea se realizează la minim 2 ani.
Ce BENEFICII au stațiile noastre:
- durata de viața foarte mare : intre 50 și 70 de ani;
- procesul de epurare funcționează complet automatizat;
- vidanjare la 24 – 30 luni;
- montaj usor de executat : se ingroapa DIRECT in sol fara alte amenajari speciale;
- deversarea apei se poate face in emisar natural – râu , pârâu, lac sau în pânza freatică;
- nu necesită consumabile sau bioactivatori pentru o bună funcționare și nu emană mirosuri neplăcute;
- poate prelua fluctuații de debit și încărcare organică;
- rezistență la actiunea agenților chimici;
- consum redus de energie ;
- are fiabilitate foarte mare pentru că nu conține părți electrice sau mecanice în contact cu apa;
Ce prețuri au stațiile de epurare ? Pentru stabilirea prețului trebuie să răspundem la câteva întrebări:
- Ce apă epurăm?
În funcție de asta, aplicăm o tehnologie sau alta. Poate nu e nevoie de epurare, ci doar de pre-epurare. Sunt clienți care ne cer stații de epurare pentru spălătorii auto. Ei au nevoie de fapt de un separator de hidrocarburi.
- Ce debit de apă avem zilnic?
Aici povestea ar putea fi complicată pentru că de debit depind 80% din costurile unei stații de epurare. E foarte important să ai o estimare corectă a debitului de apă consumat (sau numărul de locuitori echivalenți). Este importantă și functionalitatea spațiului din care rezultă apa uzată.
- Unde deversăm apa epurată?
Posibilitățile de a deversa apele tratate sunt diverse: emisar natural (lac, râu), puț absorbant, sistem de drenaj, bazin vidanjabil, sistem de irigații subterane, canalizare etc.
- La ce adâncime se îngroapă bazine ?
În funcție de adâncimea de îngropare se calculează și grosimea peretilor bazinelor pentru a rezista la presiunea pământulul de deasupra. De aceea putem afirma ce e un drum destul de lung pentru a calcula prețul unei statii de epurare. Numai împreună putem găsi cea mai bună soluție pentru proiectul tău.