Analize de piață

Evoluția spațiilor de producție în luna mai

Conform datelor analizate cu ajutorul singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în luna mai au fost monitorizate 140 spații de producție la nivel național. Cumulat, acestea se întind pe o suprafață de peste 600 mii mp, iar valoarea investițiilor atinge suma estimată de 1,97 miliarde RON.

Cele mai multe astfel de proiecte au fost identificate în Bihor și Cluj. Iată cum se prezintă situația pentru toate județele:

În ce stadii de execuție se află proiectele?

În luna mai au fost monitorizate 3 proiecte în stadiul de intenție, 3 în proiectare, 60 în autorizare, 17 înainte de execuție, 26 în construcție, 9 în stadiul de amenajare și 22 finalizate.

Ce tip de finanțare au proiectele analizate?

85% dintre spațiile de producție monitorizate în luna mai au finanțare privată. Mai exact, au fost identificate 119 investiții private, una publică și 20 cu finanțare public-privată.

Top 3 proiecte în construcție

În funcție de suprafață, cele mai mari unități de producție sunt:

  • Fabrica de producție a etanolului din celuloză 50.000 de tone de biocombustibil/an Sunliquid, Dolj, 93.165 mp;
  • Parc logistic Eli Park 3, Ilfov, 72.000 mp;
  • Hale de producție, depozitare, corp administrativ, anexe tehnologice, Brașov, 10.000 mp.
Cei mai activi arhitecți în ultimele 3 luni

În ultimele 3 luni au fost identificate 171 firme de arhitectură și proiectare care au executat spații de producție. În funcție de numărul lucrărilor, cele mai active companii sunt ARHABITAT 2015 (4 proiecte), CONDESIGN (3 proiecte), GLOBAL BUSINESS MANAGEMENT GBM (3 proiecte) și COFIDO (3 proiecte).

Related Articles

Back to top button