Analize de piață

Mai: Evoluția domeniului industrial în România

Conform datelor analizate cu ajutorul singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în luna mai au fost identificate 480 proiecte industriale la nivel național. Cumulat, acestea ocupă o suprafață de 1,60 milioane mp, iar valoarea investițiilor se ridică la 3,10 miliarde RON.

În topul județelor cu cele mai multe astfel de investiții se poziționează Bihor (45 proiecte) și Ilfov (32 proiecte). Iată cum se prezintă situația în toată țara:

Ce tipuri de proiecte au preferat investitorii?

Cele mai multe investiții industriale monitorizate în luna mai sunt spații de depozitare (259 proiecte). De asemenea, au fost identificate și 140 spații de producție, 41 spălătorii auto, 38 proiecte de zoo/bio tehnie și 69 ateliere de reciclare.

Ce tip de finanțare au proiectele analizate?

Mai mult de 86% dintre proiectele industriale monitorizate în luna mai sunt private. Mai exact, au fost identificate 416 investiții private, 16 publice și 48 cu finanțare public-privată.

În ce stadii se află proiectele?

În luna mai au fost monitorizate 5 proiecte în stadiul de intenție, 12 în proiectare, 218 în autorizare, 68 înainte de execuție, 75 în construcție, 26 în stadiul de amenajare și 76 finalizate.

Top 3 șantiere în construcție
  • Fabrică de producție a etanolului din celuloza 50.000 de tone de biocombustibil/an Sunliquid, Dolj, 93.165 mp
victa.ro
  • Unitate de depozitare și birouri, anexe tehnice, Ilfov, 76.539 mp
  • Parc logistic Eli Park 3, Ilfov, 72.000 mp
victa.ro
Cei mai activi arhitecți în ultimele 3 luni

În ultimele 3 luni au fost identificate 525 firme de arhitectură care au executat lucrări industriale la nivel național. În funcție de numărul proiectelor, cele mai active companii sunt ENGINEERING DIVISION (6 lucrări), CONTEMPORAN PROIECT (6 proiecte), POLIART (5 proiecte) și COFIDO (5 proiecte).

Cei mai activi constructori în ultimele 3 luni

303 antreprenori generali care au executat lucrări industriale au fost identificați în ultimele 3 luni. Potrivit VICTA.ro, cele mai active companii sunt SAGEX CONSTRUCT (5 proiecte) și WINCON (4 proiecte).

Related Articles

Back to top button