Ghiduri și Sfaturi

Grilajele metalice MCA, solutii pentru inchiderea spatiilor industriale si comerciale

Grilajele metalice MCA reprezinta o solutie eficienta pentru inchiderea spatiilor industriale si comerciale,  asigurand protectie antiefractie, dar si transparenta.

Realizate din otel galvanizat

Grilajele metalice sunt realizate din otel galvanizat si pot fi actionate electric sau manual, in situatii de urgenta. Dimensiunile nu sunt standard, ci se stabilesc punctual in functie de marimea spatiului ce trebuie delimitat.

Unde se utilizeaza grilajele metalice?

Delimitarea magazinelor din centrele comerciale si protejarea vitrinelor stradale reprezinta cele mai des intalnite utilizari ale acestor sisteme. Grilajele metalice sunt folosite si pentru separarea spatiilor in cladiri de birouri de tip „open space” sau a spatiilor de parcare.

Beneficii oferite de grilajele metalice

Siguranta este principalul scop al grilajelor metalice. Asigura protectie antiefractie, iar marele avantaj al grilajelor metalice tip rulou este faptul ca atunci cand nu sunt necesare covorul metalic se ruleaza in partea de sus, lasand spatiul complet deschis.

Eficienta grilajelor metalice este data de rezistenta materialelor din care sunt realizate in combinatie cu costurile reduse.

Confort. Actionarea electrica le face usor de utilizat de catre oricine, oricat de mari ar fi grilajele respective.

Transparenta. Grilajele metalice sunt ideale pentru spatii comerciale, vitrine ale magazinelor stradale sau din mari centre comerciale.

Tipuri de grilaje metalice

Grilajele metalice se pot realiza in mai multe variante, cu lamele, tuburi sau profile cu insertii din policarbonat. Toate componentele vizibile ale grilajelor metalice se pot vopsi in orice culoare RAL.

Grilaje metalice cu tuburi

Grilajele metalice cu tuburi drepte sau cu tuburi ondulate sunt realizate din otel galvanizat. Distanta dintre doua tuburi orizontale este de 120 mm, iar diametrul tuburilor este de 14 mm.

Grilaje metalice cu lamele

Grilajele metalice cu lamele pline sunt utilizate pentru a crea o bariera solida si opaca. Fiecare lamela este realizata din otel galvanizat si are inaltimea de 116 mm.

Grilajele metalice cu lamele perforate sunt utilizate pentru a crea o bariera solida, insa cu posibilitatea unei aerisiri usoare. Fiecare lamela este realizata din otel galvanizat si are inaltimea de 116 mm.

ProfiLight

ProfiLight MCA este un sistem transparent de inchidere a spatiilor, ce ofera o combinatie eficienta de siguranta si transparenta in acelasi timp. Sistemul este certificat conform standardelor EN 13 241 -1, clasa M2. ProfiLight poate fi folosit atat pentru delimitarea spatiilor interioare, cat si pentru securizarea vitrinelor magazinelor stradale. In domeniul rezidential, cele mai dese utilizari sunt pentru inchiderea teraselor, piscinelor, serelor si a foisoarelor.

Lucrari de referinta:

Mega Image Concept Store Piata Gemeni

Mega Image Concept Store Piata Sudului

www.grilaje-mca.com
Related Articles

Back to top button