Ghiduri și Sfaturi

Hi280: sistemul de rafturi pentru depozitarea pieselor mici care crește odată cu tine

Ce au în comun Staples, cel mai mare dealer de echipamente de birou din lume, Rexel, liderul pieței în distribuția de materiale electrice și echipamente tehnice, compartimentul de componente ale lui Volkswagen și afacerile mici de pretutindeni?

Toți au ales să instaleze același sistem de depozitare: Dexion Hi280. Deci, cum poate un sistem care permite distribuitorilor multinaționali precum Staples să manipuleze și expedieze până la 60.000 de articole de papetărie și de birou zilnic, să fie în același timp si cea mai bună alegere pentru companiile mai mici, cu un singur depozit sau un magazin? Răspunsul este în geneza sa.

Ce face un sistem perfect pentru depozitarea pieselor mici?

Atunci când inginerii departamentului de cercetare și dezvoltare al Dexion au fost însărcinați să proiecteze un nou sistem care să completeze produsele existente, li s-a permis să se întoarcă la rădăcini. Au început prin a pune întrebări: Ce le place și displace clienților la sistemul lor existent? Cum ar putea fi îmbunătățit? Ce era pe lista lor de dorințe? Au nevoie diversele industrii de soluții specifice?

În afară de a pune întrebări  cumpărătorilor acestor sisteme, aceștia au cerut și părerea celor care lucrează cu sistemele: Ce elemente ale produselor pe care le foloseau zi de zi le-au făcut munca mai ușoară și de asemenea, ce le-a făcut-o mai dificilă? Înarmați cu răspunsurile și cercetările asupra produselor concurente, au venit cu o listă de elemente esențiale care s-ar putea aplica oricărei companii, indiferent de dimensiunile acesteia.

Acestea au inclus:

  • Simplu și rapid de instalat
  • Capacitate de încărcare ridicată
  • Simplu de reconfigurat
  • Posibilitatea de a fi simplu sau multi-etajat
  • Construcție stabile și robustă
  • Gamă diversă de dimensiuni ale polițelor

După proiectare, testare și inspecție, Hi280 a fost lansat. De atunci, a devenit unul dintre cele mai de succes sisteme de rafturi disponibile, cu instalații nu doar pentru cele mai mari companii din lume, dar și pentru orice companie mică aflată la început de drum.

Ce este Hi280?

Hi280 este un sistem unic, modular, care poate fi folosit atât ca un sistem tradițional de rafturi cu polițe cât și intr-o instalație automată de rafturi înalte sau multietajate. Sistemul este compus din coloane de dimensiuni standard și polițe din oțel pregalvanizat de calitate superioară, o gamă de componente standard care îl fac stabil și adaptabil pentru orice industrie, plus o gamă variată de accesorii. Puteți începe cu un singur raft susținut de coloane și, pe măsură ce afacerea crește sau se schimbă, puteți adăuga componente suplimentare și accesorii atunci când este necesar.

Sistemul

Poate fi configurat în numeroase moduri pentru a răspunde cerințelor specifice locației:

  • Nu există spațiu de extindere? Instalarea pe mai multe niveluri, cu podea mezanin interpusă, vă dublează zona de depozitare
  • Aveți nevoie de rafturi mai adânci sau mai lungi? Sisteme cu deschidere mare, medie sau redusă pot fi combinate cu ușurință.
  • Folosiți motostivuitoare sau stivuitoare-selectoare? Sistemul Hi280 High rise optimizează utilizarea podelei în clădirile înalte.
  • Aveți nevoie de spațiu de depozitare securizat sau de spațiu suplimentar? Unitățile mobile Hi280 pot dubla capacitatea de stocare și pot fi blocate pentru a preveni accesul neautorizat.

Componentele și accesoriile

Când a venit rândul accesoriilor, echipa s-a inspirat încă o dată din cercetarea lor: Care sunt toate articolele posibile care trebuie depozitate? Lista a fost nesfârșită și a avut ca rezultat, proiectarea de separatoare de raft, sertare, tăvi de tragere, tăvi din plastic și bidoane precum și șine tubulare, suporturi pentru pneuri și panouri de umplere.

Desigur, unele părți mici au cerințe suplimentare. Dispozitivele electrice sensibile (ESD) sunt un exemplu, motiv pentru care Dexion s-a asigurat că sistemul de rafturi Hi280 trece cu succes testul DNV GL pentru conductivitate.

Caracteristicile sistemului

Atunci când este utilizat pe un singur nivel, sistemul nu are nevoie de piulițe sau șuruburi, pur și simplu piesele se îmbină. A păstra lucrurile simple este un concept adoptat și de fondatorul lui Dexion, care a proiectat sistemul Slotted Angle, primul sistem reglabil de rafturi din lume, în 1947 și care este încă utilizat pe scară largă și astăzi.

„Prin proiectarea unui sistem complet modular care poate crește împreună cu compania, clienții au asigurarea că sunt complet protejați în viitor. Instalația poate fi îndepărtată, reconstruită, extinsă sau reconfigurată și adaptată ori de câte ori nevoile de depozitare se schimbă „, a declarat Matt Grierson, Managing Director, Dexion UK.

Utilizarea componentelor standard este o soluție simplă și eficientă. Prin proiectarea pe baza dorințelor clienților, echipa Dexion a creat un produs potrivit pentru toate situațiile .

Aflați mai multe despre sistemul Hi280 AICI.
Related Articles

Back to top button