Interviuri experti

Interviu: Viziunea și proiectele de viitor ale Technopanel în lumea construcțiilor

Technopanel face parte din Grupul de companii BS., se remarcă prin dezvoltarea, producția și comercializarea sistemelor de acoperișuri, fațade și pereți cu panouri tip sandwich.

Recent, am avut privilegiul să discutăm cu Roza Koyumdzhiyska, Managerul de Dezvoltare a Produselor și Marketing de la Technopanel, în cadrul unui interviu. În ceea ce privește proiectele de viitor, Roza Koyumdzhiyska a dezvăluit că Technopanel este focalizat pe continuarea cercetării și dezvoltării pentru a aduce inovații semnificative în domeniul construcțiilor. Compania urmărește să lanseze noi produse și soluții care să răspundă provocărilor din industrie și să ofere beneficii tangibile în termeni de eficiență energetică, durabilitate și performanță structurală.

Puteți oferi o prezentare a tendințelor actuale de pe piața panourilor sandwich? Cum s-a dezvoltat aceasta în ultimii ani?

În ultimii ani, piața a fost destul de dinamică, cu multe suișuri și coborâșuri în fiecare aspect și cu multe provocări pentru toate piețele. În industria panourilor sandwich, precum și în multe alte industrii, au existat provocări legate de aprovizionarea cu materii prime, probleme cu munca de acasă, deoarece suntem producători și nu există modalitate de a produce online… așa că, într-adevăr, au fost multe provocări neașteptate în ultimii ani în aproape fiecare aspect al pieței și procesului nostru de producție, dar Technopanel, ca firmă și echipă de specialiști, a reușit să le depășească și să facă noi investiții, să se extindă și să crească. Perioadele dificile pot arăta cine și ce este solid. Suntem mândri că ne extindem vânzările și piețele, că avem tot mai mulți parteneri și clienți care au încredere în compania noastră, în expertiza și produsele noastre.

Care sunt factorii cheie și provocările pe care le vedeți în piața panourilor sandwich astăzi?

În piața panourilor sandwich de astăzi, provocarea este de a asigura toate caracteristicile necesare pentru un produs, cum ar fi rezistența la foc, rezistența structurală, caracteristicile acustice, etc., deoarece reglementările pieței devin tot mai exigente, și, de asemenea, de a combina acest lucru cu viziunea clientului pentru design, termenele de proiect și bugetul alocat. Există întotdeauna și provocarea de a oferi ceva nou, ceva mai bun, ceva mai interesant pe piață și către clienți, pentru a-i surprinde în mod plăcut. Principalii noștri factori de conducere sunt clienții și partenerii noștri, proiectele pe care îi ajutăm să le construiască în modul în care și le doresc: cu calitate, estetică și durabilitate.

Cum se poziționează Technopanel în peisajul concurențial al producătorilor de panouri sandwich?

Technopanel aduce pe piață produse de înaltă calitate și îndrăznesc să spunem că oferim unul dintre cele mai bune rapoarte calitate-preț pe piețele pe care activăm. Echipa noastră oferă, de asemenea, expertiză de calitate în cadrul proiectelor, consultanță în șantier, ceea ce ne face un partener solid pentru mulți dintre clienții noștri.

Puteți descrie profilul tipic al clienților sau consumatorilor dumneavoastră? În ce industrii sau aplicații sunteți implicați?

Lucrăm cu o gamă largă de clienți și cu multe tipuri de proiecte. Panourile sandwich sunt una dintre cele mai bune opțiuni pentru construcții logistice, depozite, clădiri industriale, magazine de retail, săli de sport, construcții agricole și ferme, și multe altele. Colaborăm cu mulți investitori, companii de construcții, arhitecți, designeri și retaileri.

Spuneți-ne mai multe despre produsele dumneavoastră! Care este produsul vedetă din portofoliul Technopanel?

Producem panouri sandwich pentru acoperiș, fațadă și perete, cu miezuri de izolație PU, PIR și MW, și nu există cu adevărat un produs vedetă. Fiecare produs are avantajele sale pentru nevoile specifice ale clientului și ale proiectului. Oferim o gamă largă de grosimi pentru fiecare tip de familie de produse, o multitudine de culori și design-uri. De fapt, design-urile profilurilor de tablă metalică pentru panourile noastre de fațadă și perete sunt una dintre ultimele noastre surprize pentru clienți. Am extins portofoliul nostru de profile cu 3 noi profilări: Wave, Diamond și Ribbed.

Profilul Wave aduce caracter și dinamism proiectelor, alternând între segmente netede și cutate.

Profilul Diamond adaugă o notă de lux și sofisticare. Cu cutele sale late, creează o senzație de eleganță geometrică și adaugă un farmec minimalist oricărei structuri.

Profilul Ribbed oferă o structură solidă și posibilități de obținere a unei aparențe mai clasice a spațiilor interioare ale oricărui obiectiv.

De asemenea, o știre mai aplicată, pe care unii dintre clienții noștri s-ar putea să nu o știe încă, este certificarea de 60 de minute pentru panourile noastre sandwich TFACE T PIR 200, ceea ce le face o soluție bună pentru camerele frigorifice cu cerințe ridicate de siguranță la foc.

Ne puteți da un exemplu de 2-3 proiecte recente în domeniul construcțiilor?

Ce tendințe și evoluții pe piață considerați că vor avea cel mai mare impact asupra afacerii Technopanel în viitorul apropiat?

Trendul pe care îl observ este acela că tot mai mulți clienții acordă din ce în ce mai multă atenție produselor durabile, cu eficiență energetică ridicată și caracteristici de calitate. Poate că mai mulți clienți încep să urmeze dictonul „Când plătești mai mult, plătești mai puțin” și aleg calitatea în detrimentul prețului mic.

În final, puteți împărtăși câteva informații despre planurile de creștere și extindere ale Technopanel? Există planuri de a intra pe piețe noi sau de a introduce noi servicii?

În ceea ce privește dezvoltarea viitoare, compania noastră nu a încetat niciodată să planifice inovații și investiții pentru a dezvolta produsele și serviciile noastre. Este un proces lent, dar avem deja planuri de viitor pentru îmbunătățirea portofoliului nostru de produse. Nu voi dezvălui mai multe acum și sperăm să reușim să îi surprindem în mod plăcut pe clienții noștri în viitorul apropiat.
Related Articles

Back to top button