Fațade și închideriFurnizori

METIGLA: Din pasiune pentru acoperiri inteligente

Istoria Metigla în România începe în anul 2000, în acel moment sub denumirea Coilprofil, companie belgiană cu tradiție, având ca principal domeniu de activitate producția de tablă cutată, profile galvanizate şi piese de finisaj.

Astăzi, Metigla deține o fabrică în localitatea Ceptura, județul Prahova, cu capacitatea de producție de aproximativ 30.000 de tone anual, incluzând spații de producție şi depozitare de peste 15.000 mp.

În cei peste 20 de ani de activitate, am investit constant în dezvoltarea companiei şi a portofoliului de produse, de la inaugurarea primei linii de producție de țiglă metalică, în anul 2003 şi până la robotizarea liniei de jgheaburi şi burlane (2018), achiziția de noi linii de producție pentru țigla metalică şi retehnologizarea liniei de panouri termoizolante (2019-2020).

Ce tipuri de servicii/produse oferă compania:

La unitatea de producție din Ceptura, Prahova producem soluții pentru închiderea halelor metalice: panouri termoizolante, tablă cutată şi profile zincate, dar şi sisteme complete pentru acoperiş: țiglă metalică, tablă prefălțuită şi sistem de drenaj al apei pluviale, la cele mai înalte standarde europene de calitate.

Clienții noştri sunt utilizatorii finali ai produselor Metigla, fie că sunt persoane fizice, care doresc să îşi construiască sau renoveze acoperişul, ori firme, în proces de construcție sau extindere a zonelor de depozitare sau producție. Cu toate acestea, Metigla rareori vinde direct către consumatorii finali, produsele noastre fiind distribuite pe piață, prin intermediul dealerilor locali sau constructorilor, care se ocupă şi de partea de montaj.

Proiecte realizate:

  • Centrul de cercetare ELI-NP din București/Măgurele – Extreme Light Infrastructure -Nuclear Physics;
  • Depozite logistice şi spații comerciale sau de producție pentru: Altex (Dragomireşti), Pirelli (Slatina), Carrefour (Valea Călugărească), WDP (Brazi şi Păuleşti), Boromir (Râmnicu Vâlcea), Gazoductul trans-european BRUA-TRANSGAZ (Bibeşti şi Podişor);
  • Depozite de materiale, cereale şi spații pentru creşterea animalelor – Avicola Slobozia, Oltina (Urlați), Comcereal (Mizil, Inoteşti, Ciorani, Floreşti, Crivina şi Zănoaga);
  • Secții de producție alimentară: Goodies (Ceptura), Ana şi Cornel (Mizil), Diana (Râmnicu Vâlcea);
  • Construcții pentru mediul sportiv: Bazinele Olimpice din Buzău şi Snagov.
Consultă website-ul Metigla pentru mai multe detalii privind oferta de servicii a companiei

Obiective pentru anul în curs

La Metigla, păstrarea calității înalte a materialelor utilizate în procesul de producție este unul din principalele obiective ale companiei. Tabla prevopsită utilizată de Metigla este realizată din oțel de calitate superioară, minim S250GD, cu protecție de zinc de minim 275 g/m²,  într-o gamă variată de culori şi tipuri de finisaj.

În special în contextul acestui început de an, total atipic în ceea ce priveşte disponibilitatea de materii prime în sectorul nostru de activitate, principalul obiectiv al companiei noastre rămâne menținerea calității înalte a materiei prime, implicit a produselor pe care le oferim partenerilor noştri.

În prezent suntem în curs de finalizare a unei investiții de 6,6 milioane Euro, demarată în 2018, care a presupus extinderea spațiilor de producție şi depozitare cu 5.000 mp, implementarea unei soluții ERP de ultimă generație şi achiziționarea de noi utilaje, complet automatizate. Până la finalul acestui an, ne-am propus să definitivăm şi planurile de investiții viitoare, însă momentan ne concentrăm atenția către exploatarea şi consolidarea investițiilor în curs.

Solicită mai multe informații despre companie folosind formularul de mai jos sau consultă cataloagele Metigla: prezentarea companiei, panouri și profile zincate
Related Articles

Back to top button