Ghiduri și Sfaturi

Pentru termosisteme de fațade Masterplast recomandă plasa din fibră de sticlă MASTERNET PREMIUM SE SMART ETICS

Cu toții am auzit de plasa de armare din fibră de sticlă. Dar ce face diferența între diferite feluri de plase în afară de gramaj si preț pe rolă?

Ei bine, sunt multe de spus. În primul rând trebuie să citim cu atenție eticheta și să vedem dacă se respectă măcar la nivel declarativ cerințele standardelor europene menționate pe ea. De exemplu, o plasă cu marcaj CE trebuie să aibă o abatere de maxim 5% la gramaj și să fie tratată cu substanțe de protecție împotriva agenților alcalini care o pot distruge în timp. O plasă cu certificare ETAG care afișează o abatere de peste 3% , este clar un FALS. Normativul ETA pentru componentele termosistemului acceptă o abatere de maxim 3% a greutății plasei și neapărat indicarea fabricii de producție în care s-a facut auditul care a stat la baza acestei certificări. Fără aceste informații riscați să cumpărați o plasă de protecție împotriva insectelor, nicidecum una pentru termosistem. 

Masterplast și-a câștigat locul doi în topul producătorilor mondiali de plasă de fibră de sticlă pentru TERMOSISTEM, cu o investiție masivă în unitatea de la SUBOTICA , acolo unde se produc peste 120 milioane metri pătrați de plasă anual, în cea mai mare parte pentru sisteme composite de exterior ETICS.

Cele mai mari branduri de termosistem europene au introdus plasa Masterplast în sistemele lor de termoizolație ETICS. Produsele noastre sunt prezente atât pe piața de distribuție tradițională cât și în marile lanțuri Do It Yourself .

Pentru că inovația stă la baza progresului tehnologic, am realizat o plasă cu adevărat “deșteaptă” MASTERNET Premium Smart ETICS.

Cu o rezistență la rupere longitudinală și transversala de peste 1900 N/ 5 cm, acest produs îndeplinește cu success rolul de armare al unui termosistem pe toată durata de viață a acestuia. Este alegerea “deșteaptă” și din partea clienților, arhitecților, proiectanților care îl recomandă pentru că are raportul cel mai bun preț/calitate la aceste rezistențe pentru o plasă de 145 de gram. La noi plasa este din fibră de sticlă și protejată cu rășini siliconice, nu vrem să păcălim clienții punând CACO3, praf de cretă, ca să creștem greutatea. Veți întâlni și pe piață plase așa-zise de sticlă care sunt “100 biodegradabile” . Cine își dorește o plasă care dispare după 6 luni din termosistem?

Care sunt principalele caracteristici ale unor plase corecte tehnic?

  • Trebuie să fie flexibile, ușoare și să nu se degradeze în timp sub acțiunea componenților din mortare – din acest motiv, firele sunt acoperite cu o substanță care nu le permite să se destrame și oferă rezistență la substanțe alcaline
  • Aspect moale și flexibil – trebuie să poată fi îndoită cu ușurință, fără ca firele să se rupă și să poată fi înglobată în stratul de masă de spaclu fără nicio problemă de alungire
  • Să respecte caracteristicile de pe etichetă și să fie însoțită de o Declarație de performanță identică

Masterplast Romania va recomandă plasa din fibră de sticlă – MASTERNET PREMIUM Smart ETICS

Este o plasă din fibră de sticlă rezistentă la mediu alcalin, folosită pentru armarea straturilor de masă de șpaclu, la termosisteme de fațade.

Detalii despre produs:

  • Dimensiune ochiuri:(5,8 × 5,7) ±0,5 mm
  • Greutatea pe unitatea de suprafaţă: 145 g/m2 (±5%)
  • Rezistenţă la rupere – long/transv (urzeală/bătătură):1900 N/5 cm / 1900 N/5 cm
  • Alungire – long/transv (urzeală/bătătură): < 4,5% / < 4,5%
  • Culoare disponibilă: alb

Mai multe detalii despre întreg catalogul de produse puteți viziona pe website-ul oficial: https://www.masterplastsrl.ro/product/masternet-se/ sau prin completarea formularului de mai jos.
Related Articles

Back to top button