Analize de piațăInfoHale

Prahova: Evoluția pieței industriale în ultimele 12 luni

În ciuda restricțiilor impuse în context pandemic, care au limitat și activitatea pe șantiere, domeniul industrial a înregistrat creșteri în 2020. Astfel, cu ajutorul singurei asistente vituale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, pe parcursul a anului trecut au fost identificate 4351 proiecte industriale, în creștere cu 6,2% comparativ cu anul precedent.

De asemenea, 51% dintre investițiile industriale sunt unități de producție și depozitare. Potrivit specialiștilor, anul pandemiei a cauzat schimbări la nivelul comportamentului consumatorilor, care și-au îndreptat atenția asupra cumpărăturilor online. Astfel, pentru a putea satisface comenzile, producătorii și distribuitorii s-au văzut nevoiți să investească în dezvoltarea spațiilor de producție și depozitare. 

Câte proiecte industriale au fost identificate în Prahova în ultimele 12 luni?

Potrivit datelor furnizate cu ajutorul singurei asistente de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în perioada 18 februarie 2020- 18 februarie 2021 au fost înregistrate  136 de proiecte industriale în județul Prahova. Dintre acestea, 64 sunt spații destinate depozitării și 54 sunt unități de producție.

În ce stadii se află proiectele industriale din Prahova?

În prezent, cele mai multe proiecte industriale din județul Prahova se află în stadiu de autorizare (64 investiții). De asemenea, au fost identificate și 5 proiecte în stadiul de proiectare, 17 înainte de execuție, 20 în construcție, 5 în stadiul de amenajare și 25 finalizate. 

Top 3 investiții în funcție de suprafață

  • Zonă depozite cu sedii administrative și industrie nepoluanta P+4E

Proiectul se întinde pe o suprafață de 65.000 mp și se află în stadiul de autorizare. Valoarea investiției atinge suma estimată de 78 milioane RON.

  • Unitate de producție frigidere, spații administrative, tehnice și depozitare

Unitatea se află în stadiul de amenajare. Suprafața șantierului ocupă 57.224 mp, iar valoarea estimată a este de 240 milioane RON.

  • Unitate producție și depozitare țiglă P, capacitate 10 milioane mp tiglă/anual

Suprafața șantierului este de 38.0000 mp, iar valoarea investiției depășește suma estimată de 23,9 milioane RON. Lucrările au luat sfârșit, proiectul fiind finalizat.

Domeniul industrial: cele mai active firme de arhitectură în Prahova

În ultimele 12 luni au fost identificate 34 firme de arhitectură și proiectare implicate în proiecte industriale pe teritoriul județului Prahova. În funcție de numărul de proiecte, cele mai active companii sunt BAUPROJEKT și UBITECH CONSTRUCTII, fiecare cu 3 lucrări monitorizate în ultimul an.

Domeniul industrial: cei mai activi constructori în ultimele 12 luni

În ultimul an au fost identificați 36 antreprenori generali în construcții care au executat lucrări industriale în județul Prahova. În funcție de numărul de proiecte aferente, cele mai active companii sunt NESS PROIECT EUROPE (8 lucrări), AQUILA CONSTRUCT (7 lucrări), BAUELEMENTE (5 lucrări) și BAUPARTNER CONSTRUCT (4 lucrări).

Related Articles

Back to top button