Ghiduri și Sfaturi

Selena aduce pe piata din Romania un produs inovator: COOL-R – Acoperisul Rece

Grupul Selena, unul dintre liderii de piata din domeniul materialelor pentru constructii, si-a imbogatit de curand portofoliul cu un nou produs inovator care poate asigura un nivel ridicat de protectie si prelungeste durata de viata a acoperisurilor: stratul hidroizolant COOL-R.

Problema:
Unul dintre principalele efecte ale radiatiilor solare este incalzirea suprafetelor care sunt direct expuse. Un alt efect negativ al radiatiilor UV si al supraincalzirii acoperisului este imbatranirea invelitorilor de acoperis. Durabilitatea oricarui tip de material pentru acoperis, utilizat la cladirile mari, este determinata de rezistenta la radiatiile solare si durata lor de viata este de maxim 10-15 ani.

Solutia inovatoare propusa de Selena:

COOL-R – Strat hidroizolant si puternic reflectorizant pentru acoperisuri

Cool-R, produs si distribuit de Selena Romania, este un strat hidroizolant si puternic reflectorizant care se poate aplica pe suprafetele acoperisurilor plate sau inclinate.

COOL-R este conceput pentru:

  • Ferme de crestere a animalelor, hale de productie, depozite, unde poate imbunatati confortul termic prin reducerea temperaturii sub acoperis chiar si cu 10°C.
  • Supermarket-uri de talie mare, depozite cu destinatii speciale, depozitele cu camere frigorifice pentru pastrarea alimentelor, depozite pentru produse farmaceutice – reduce costurile de operare cu aerul conditionat si imbunatateste confortul termic.

Solicita o oferta de pret pentru acest produs inovator!

Principalele avantaje ale stratului hidroizolant COOL-R

1. PERMITE O HIDROIZOLATIE FARA IMBINARI

Una din principalele functii ale invelitorilor este asigurarea hidroizolarii corespunzatoare. Acoperisul, ca orice alta parte externa, asigura o bariera intre exteriorul si interiorul unei cladiri. Cu toate acestea, spre deosebire de peretii despartitori verticali, acesta este mai expus la influenta apei.
• Cool-R este un material hidroizolant ce asigura izolatia permanenta dupa aplicarea a doua straturi cu grosimea totala de 1 mm.
• Cool-R nu ingreuneaza structura acoperisului in comparatie cu alte straturi de bitum sau invelitori metalice. Un metru patrat de Cool-R cantareste doar 1,22 kg.

2. FUNCTIONEAZA CA UN STRAT PROTECTOR PENTRU ACOPERIS PRIN:

  • Protectie impotriva radiatiilor UV

Unul dintre principalii factori care cauzeaza invechirea si infiltratiile acoperisului este radiatia UV. Datorita unui coeficient de reflexie foarte ridicat de 86%, Cool-R reflecta cea mai mare parte a radiatiei care ajunge la suprafata acoperisului, sporind astfel etanseitatea acoperisului si durabilitatea acestuia.

  • Rezistenta impotriva deteriorarii mecanice

Fiecare invelitoare de acoperis trebuie sa aiba caracteristici mecanice adecvate, care ii cresc durabilitatea. Tensiunea acoperisului, lucrarile de service si montarea aparatelor de aer conditionat expun invelitoarea acoperisului la deteriorari mecanice. Acesti factori ar trebui sa fie compensati de gradul de elasticitate, care in cazul Cool-R este de 300%. Cool-R formeaza un strat elastic, rezistent la rupere. Testele de performanta au aratat ca inainte de a se rupe, acesta se poate intinde de trei ori mai mult fata de dimensiunea sa initiala. Stratul Cool-R previne raspandirea focului in conformitate cu clasa Broof (t1)

  • Rezistenta la conditiile atmosferice 

Invelisul acoperisului este suprafata cea mai expusa la conditiile atmosferice precum: variatiile foarte mai ale temperaturii zilnice – pana la 60 de grade Celsius, precipitatiile sau tensiunile cauzate de vant. Cool-R formeaza un strat fara imbinari pentru acoperis, care se fixeaza puternic pe suprafata acoperisului, oferind protectie completa impotriva precipitatiilor. Acesta isi pastreaza proprietatile chiar si la temperatura de -35 de grade Celsius. In acelasi timp, minimizeaza efectele variatiilor mari de temperatura. Suprafata acoperisului acoperita cu Cool-R se incalzeste doar cu cateva grade in plus fata de temperatura ambianta.

3. ESTE FOARTE USOR DE APLICAT

• Produsul are un consum redus si asigura acoperire completa si functionala
• Datorita vascozitaii sale (20000mpsi), se poate aplica prin pulverizare, ceea ce faciliteaza aplicarea
• Cool-R devine rezistent la precipitatii dupa 90 de minute de la aplicare
• Este disponibil in doua culori: gri – strat de baza si alb – strat final pentru a facilita aplicarea si monitorizarea procesului de aplicare
• Stratul final poate fi aplicat deja dupa 2 ore

Grupul Selena este unul dintre liderii de piata din domeniul materialelor pentru constructii, producand si distribuind o gama larga de produse destinate atat utilizatorilor profesionisti, cat si celor casnici. Grupul Selena se implica in toate stadiile dezvoltarii unui produs, pornind de la cercetare avansata, la productie, distributie, vanzare si marketing global.
Related Articles

Back to top button