Ghiduri și Sfaturi

Solutii de Protectie la Incendiu pentru Depozite si Centre Logistice

Depozitele si centrele logistice reprezinta elemente cheie ale activitatii unei firme, iar distrugerea partiala sau toala a acestora poate genera o intrerupere a serviciilor, dar poate conduce si la afectarea reputatiei si falimentul companiei. Pentru prevenirea acestor situatii, depozitele si spatiile logistice se echipeaza cu instalatii de semnalizare si stingere a incendiilor corespunzatoare materialelor si substantelor depozitate, precum si a cantitatii si importantei acestora, potrivit prevederilor tehnice de specialitate.

O preocupare principala a companiei AVITECH este furnizarea de solutii pentru protecția la incendiu. Aceasta colaboreaza cu parteneri de top din domeniu, are personal specializat și este autorizata  pentru proiectarea, executia si intretinerea tuturor instalatiilor si sistemelor de detectie si stingere a incendiilor, in conformitate cu standardele nationale si internationale.

Solutiile de protectie la incendiu propuse de AVITECH pentru depozite si centre logistice sunt:

  • Detectie incendiu prin aspiratie – XTRALIS Vesda
  • Detectie video – BOSCH Aviotec IP Starlight 8000
  • Stingere incendiu cu spuma
  • Stingere incendiu cu apa

Sistemul de detectie prin aspiratie utilizeaza tehnologia VESDA (Very Early Smoke Detection Apparatus) pentru detectia incendiului. Un ventilator cu aspiratie este utilizat pentru a trage aerul in unitatea de detectie, iar aceasta genereaza o alarma in momentul in care concentratia de fum depaseste valoarea prestabilita. Detectoarele VESDA pot fi instalate la nivelul podelei ceea ce faciliteaza procesul de mentenanta. Un detector poate acoperi o suprafata de 2000 mp, iar sistemul VESDA poate comunica cu centrala de incendiu si sistemul de alarmare. De asemenea, gama de produse este una variata astfel incat sa aveti posibilitatea de  a-l alege pe cel potrivit, in functie de dimensiunea spatiului pe care doriti sa il protejati.

Cere cotatie de pret pentru sistemul de detectie incendiu prin aspiratie XTRALIS Vesda

Sistemul de detectie video a incendiului AVIOTEC IP Starlight 8000 utilizeaza camerele de supraveghere Starlight pentru a identifica flacarile si fumul chiar de la sursa. In mod normal, detectoarele de incendiu sunt instalate la nivelul tavanului, iar in cazul izbucnirii unui incendiu la nivelul podelei, fumul trebuie sa ajunga pana la detector pentru a se declansa alarma. Prin urmare, timpul de detectare depinde, in special, de inaltimea la care se afla tavanul. Pentru a reduce cat mai mult acest interval de timp, sistemul de detectie incendiu AVIOTEC IP Starlight 8000 identifica flacarile si fumul chiar de la sursa, inainte ca acestea sa se extinda si genereaza o alarma.

Cere cotatie de pret pentru sistemul de detectie video BOSCH Aviotec IP Starlight 8000

O alta componenta importanta a protectiei la incendiu pentru depozite si centre logistice este sistemul de stingere incendiu. Sistemul de stingere cu spuma este folosit pentru protejarea zonelor in care sunt depozitate sau utilizate lichide inflamabile.  Spumantul din recipientul de stocare se amesteca cu apa provenita de la grupul de pompe, iar apoi este distribuita prin intermediul unui sistem de conducte catre generatoarele de spuma. Rolul spumei este de a opri incendiul prin inundarea sursei alimentarii focului. Spuma formeaza un strat solid ce acopera materialele inflamabile, iar acest lucru genereaza un efect de racire, separare si suprimare in functie de tipul de spuma Aceasta izoleaza flacarile de oxigen, reduce extinderea gazelor toxice de ardere si capacitatea de combustie. Astfel, reactia chimica este oprita, iar focul este stins.

Cere cotatie de pret pentru sistemul de stingere cu spuma

Sistemul de stingere incendiu cu apa este utilizat doar in spatiile in care nu sunt depozitate bunuri ce pot fi distruse de aceasta. Sprinklere functioneaza la temperaturi prestabilite, iar la atingerea acesteia refuleaza apa sub diferite forme, caracteristica tipului de sprinkler, peste zona afectata.

Doresc cotatie de pret pentru sistemul de stingere cu apa

Sistemele de protectie la incendiu pentru depozite sau centre logistice au un rol esential, deoarece declansarea unui incendiu poate genera pierderi uriase atat pe termen scurt cat si pe termen lung, in unele cazuri conducand si la falimentul companiei.

Rolul specialistilor AVITECH in protectie la incendiu este de prevenire a unor astfel de dezastre. Pentru mai multe informatii despre solutiile noastre de protectie la incendiu, va rugam sa accesati pagina AVITECH dedicata solutiilor de protectie la incendiu sau sa ne trimiti un e-mail la info@avitech.ro.

Incendiul nu este un scenariu, este o realitate. Pierderile nu se traduc doar in cifre, ci uneori si in vieti omenesti. Aveti grija de afacerea dumneavoastra inainte de a fi prea tarziu! 
Related Articles

Back to top button