Analize de piață

Sud-Est: Cum a evoluat domeniul industrial în ultimele 3 luni?

În ultimele 3 luni au fost monitorizate 221 proiecte industriale în zone de Sud-Est a țării. Potrivit singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, acestea ocupă o suprafață de peste 600 mii mp, iar valoarea estimată a investițiilor se ridică la 969,99 milioane RON.

Cele mai multe investiții au fost identificate în Constanța (57 proiecte) și Galați (41 proiecte). De asemenea, au fost monitorizate și 38 proiecte în Buzău, 33 în Vrancea, 29 în Tulcea și 23 în Brăila.

Segmentarea proiectelor pe subdomenii

Cele mai multe proiecte industriale identificate în Sud-Est sunt spații de depozitare (115). De asemenea, au fost monitorizateli 62 spații de producție, 18 spălătorii auto, 37 proiecte de zoo/bio tehnie și 17 ateliere de reciclare.

În ce stadii de execuție se află proiectele?

Majoritatea proiectelor se află în stadiul de autorizare. Potrivit VICTA.ro, au fost monitorizate și 3 proiecte în intenție, 7 în proiectare, 41 înainte de execuție, 34 în construcție, 8 în stadiul de amenajare și 24 finalizate.

Top 3 proiecte în fucție de suprafață
  • Complex agro-alimentar: hale producție panificație și patiserie, hale depozitare și parc fotovoltaic, Tulcea, 132.735 mp
  • Fabrica de glucoză, clădiri de birouri și administrative P+2E, Constanța, 54.478 mp
  • Parc industrial, Constanța, 42.810 mp
Cei mai activi arhitecți în ultimele 3 luni

În ultimele 3 luni au fost identificate 47 firme de arhitectură și proiectare care au executat lucrări industriale în zona de Sud-Est a țării. Potrivit VICTA.ro, cele mai active companii sunt GLOBAL PROIECT VRANCEA (3 proiecte), ARCHITECTURE LINE (2 proiecte), TEODOR 18 K (2 proiecte), STRUCTURE DESIGN (2 proiecte), SUPERCON (2 proiecte) și PRODESIGN VIEW (2 proiecte).

Cei mai activi constructori în ultimele 3 luni

29 antreprenori generali în construcții care au executat lucrări industriale în SUd-Est au fost identificați în ultimele 3 luni. În funcție de numărul proiectelor, cele mai active companii sunt P & D EUROCONF METALIC și MITIFER, fiecare cu 2 lucrări.

Related Articles

Back to top button